sestdiena, 2013. gada 28. septembris

Pildīts cūkas kakla karbonādes cepetis

Laba diena šajā saulainajā dienā. Pēdējās dienas bija vienkārši katastrofa, ne rudenīgs laiks. Es no sirds priecājos, ka man šādā laikā nebija jāpamet savas siltās un mājīgās četras sienas, ko sauc par dzīvokli. Taču vakar gan bija jāsaņemas dūša un jādodas laukā, jo tam bija vairāki būtiski iemesli. Pirmais - vajadzēja vecākajai atvasei palīdzēt iztērēt dzimšanas dienā sadāvināto naudiņu, otrs - mājās bija iztukšītis, bet vakarā bija gaidāmi Inga ar Kristapu un trešais, tāds mazsvarīgs iemesls - bija jānopērk dāvana. Tā nu es ar vecāko atvasi, bruņojušies ar gumijas zābakiem un lietussargiem, devāmies iekarot Spici. Izbesījos vismaz reizes trīs, bet nu viss ir labs, kas labi beidzās. Vien kārtējais secinājums - kad vajag, tad nav. Starpcitu - kur var nopirkt foršus, kvalitatīvus bērnu/jauniešu rokas pulksteņus? Atvase izteica vēlmi pēc tāda, bet visos Spices pieejamos veikalos, bija tikai un vienīgi pieaugušo. Pat Storm, kur es pirms dažiem gadiem māsas atvasei nopirku foršu, stilīgu jauniešu pulksteni. Biju dziļi vīlusies, no tiesas.
Bet nu labi. Lai vai kā, vismaz ar vakariņām viss bija kārtībā. Tā kā laika gatavošanai man nebija daudz, vēlmes ne tik, tad nolēmu uztaisīt kakla karbonādes cepeti. Bet lai nebūtu "plika" gaļa, nolēmu to piepildīt ar to, kas bija mājās - saulē kaltēti tomāti, riekstu-ēkliņu mikslis, čili pipars, ķiploks un nedaudz Rasas krēmsiera. Par rezultātu nebija īsti droša, bet kā parasti - čujs, ņuhs un poņa mani nepievīla. Cepināju to visu apmēram 180grādos kādas divas stundas noteikti. Sanāca maiga sulīga gaļa ar pikantu riekstu piedevu.

Tātad, mums vajadzēs:
cūkas kakla karbonādi
saulē kaltēti tomāti
lazdu riekstu/sēkliņu mikslis
sīpols
ķiploks
burkāni
krēmsiers
čili pipars
lauru lapas
timiāns
pipari
sāls

Ar daudzumiem tā, ka man bija 2kg smags karbonādes gabals un uz tā es pildījumam ņēmu - 3 ēdamkarotes sakapātu saulē kaltētu tomātu, 2 ēdamkarotes krēmsiera, 3 ķiploku daivas, kādas 4-5ēdamkarotes riektus/sēkliņu mikslis un 1/3 tējkarotes sakapāta čili pipara. Vēl bez tā visa ņēmu 1 palielu sīpolu, 2 nelielus burkānus, lauru lapas, melnos piparus, sāls, maltie pipari pēc garšas.

Sākumā ņemam gaļu un veicam apmēra 2 pirkstu platuma iegriezumus gaļā. Iegriežam apmēram līdz pusei. Tad ierīvējam ar sāli un maltajiem melnajiem pipariem. Atliekam malā.


Gatavo pildījumu. Riekstu/sēkliņu miksli sajauc ar apmēram 2-3ēdamkarotēm sakapātiem saulē kaltētiem tomātiem. Pievieno ķiploku un čili piparu. Visbeidzot pievieno 2 ēdmakarotes krēmsiera un visu kārtīgi samaisa. Ja masa liekas par biezu, var pievienot nedaudz eļļu no tomātiem.




Tālāk iegūto pildījumu kārtīgi sapilda iegrieztajās vietās. Liek cepammaisā, pievieno notīrītu un palielos gabalos sagrieztu sīpolu, notīrītus un sagrieztus burkānus, garšvielas - timiāns, lauru lapa, melnie pipari un liek cepties. Es cepu kādos 180grādos divas stundas.




Gatavu servē galdā ar kādām vien piedevām kārojās.

Pildījuma vietā var izmantot visu ko, ko sirds kāro. Arī daudzumi norādīti vadoties pēc tā kas/cik daudz ir mājās.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru