otrdiena, 2013. gada 10. septembris

Pikantā vistas zupa ar koksriekstu pienu un rīsu nūdelēm

Labs vakars!
Nu ko, septembris ir klāt un ikdienas rutīna tai skaitā. Nē, nu kas man par rutīnu. Sēžu mājās un baudu laisko ikdienu ik pa laikam aizstaigājot uz kādu no darba intervijām. Te nu es atkal esmu uzrāvusies un jāsāk nopietni apdomāt - stāties atkal darba ļaužu gaitās, vai tomēr turpināt baudīt laisko mājsaimnieču ikdienu.  Dilemma nenoliedzami. Un prasīt padomu kādam citam ir absolūti lieki, jo lēmums jau jāpieņem man. Un tā nu es galīgi domīgā noskaņojumā gatavoju saimei pusdienas.
Ko lai pagatavo? Gribās zupu, bet kādu? Skatos, kas mājās ledusskapī ir. Kaut kāda pāri palikusi sagriezta paprika, divi burkāni, saldētavā kaut kad sen pirkta puķākposta paka. Ko ar to visu iesākt? Sabāzt krēmzupā... nu nē. Un tad pamazām sāk raisīties doma par vistu, kokosriekstu pienu un visam vēl klāt rīsu nūdeles. Sanāca gardum garda zupa kuru ik pa brīdim gribas iet nostrēbties no lielā katla.

Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileju
vistas ragu vai muguriņas buljonam
puķāposts
burkāni
paprika
sīpols
ķiploks
kokosriekstu piens
rīsu nūdeles
garšvielas zupai
karijs
asais pipars
piciņa sviesta
sāls
cukurs

Ar daudzumiem jau atkal ir tā, ka jāskatās cik daudz ēdāju. Man bija 5l katls un tad es ņemu 6 cāļa muguriņas, 2 vistas filejas, 1/2paku rīsu nūdeles, 2 burkāni, 1 paprika, 1 sīpols, 2 ķiploku daivas, 1 paka saldēto puķkāpostu, īkšķa lieluma aso piparu, piciņa sviestu, sāls, cukurs un karijs pēc garšas.

Vistu muguriņas liek katlā, lej klāt ūdeni, pieber sāli un liek vārīties. Kad sāk parādīties putas tās rūpīgi noputo. Tad pievieno sagrieztu sīpolu, garšvielas zupai(lauru lapu, smaržīgo piparus, kaltētos zaļumus) un uz lēnas uguns vārda vismaz 30minūtes.



Pēc 30minūtēm pievieno sagrieztus burkānus, papriku un puķkāpostus un turpina vārīt līdz dārzeņi mīksti.



Kamēr vārās dārzeņi strēmelītēs sagriež vistas fileju. Pannā izkausē piciņu sviesta un liek cepties vistas fileju pievienojot tai sakapātu aso piparu, kariju un ķiplokus. Vieglām apcep un tad pievieno kokosriekstu pienu un uz lēnas uguns karsē līdz zupas dārzeņi ir mīksti.







Kad zupas dārzeņi ir mīksti zupai pievienojam vistas fileju ar kokosriekstu pienu. Pakarsējam kādas minūtes 5, pagaršojam vai sāls/cukurs daudzums ir ok. un griežam uguni nost. Tad pievienojam rīsu nūdeles, man bija smalkās rīsu nūdeles, vāku virsū un pagaidam līdz nūdeles kļuvušas mīkstas. Tad servē galdā.



Zupa sanāk aromātiska un garda. Saime ēda katrs pa divām - trim porcijām un tad vēl nebija gana.
Dārzeņus šai zupai var izmantot kādus vien sirds vēlas.


Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. Paldies par kaarteejo recepti, kuru ir veerts izmeegjinaat.
    Man ienaaca praataa, ja finanses baigi nespiezh un vispaar ir kkas taads atrodams, tad varbuut ir veerts pamekleet pusslozes darbu, tad vareesiet gan no maajas "izrauties" un pastraadaat, gan veel buus briivaaks laiks visam paareejam.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par padomu :) Ir jau tā, ka tie pusslodzes darbi tajā jomā, kurā es māku darboties, vienkārši nav. Vai nu vesela slodze vai nekā.

      Dzēst
  2. Ļoti garda zupiņa. Nebija man puķkāposti, bet nekas. :)

    AtbildētDzēst