ceturtdiena, 2013. gada 22. augusts

Pildītie kabači

Labs vakars!
Vakar svinējām Milēdijai vārda dienu un tā kā Milēdijai ļoti garšo kabači, rīkojām kabaču pasākumu. Galvenajā lomā, Milēdija un pildītais kabacis.
Ar kabačiem ir tā, ka man pašai garšo pildīts kabacis, manam cienītajam nē. Vispār jau man pienākas medaļa, jo viņš pirms kopdzīves ar mani, kabaci vispār neēda. Tagad ēd, ja tas ir kopā ar citiem produktiem, piemēram, kā lečos, sacepumos utt. Par pildīto kabaci man tādas svētas pārliecības par to, ka ēdīs, nebija. Tāpēc neriskēju savā mājā to gatavot. Tā nu līdz šim brīdim biju veiksmīgi izvairījusies no kabaču pildīšanas, līdz manā mājā ienācās trīs paprāvi kabači. Vienu, mazāko no visiem, es sacepu un ar atvasēm noēdām. Bet vēl divi palika. Ko darīt? Gribot negribos jāķeras pie pildīšanas. Dievs ar viņu, ēd gaļu, kabaci atdod man. Tā es ar cienīto vienojos. Taču te atkal problēma. Mana cepeškrāsns par mazu, lai vienā reizē šo kabaci tā skaisti nonīdētu! Bet, tāpēc jau man ir draugi, kuriem ir normāla izmēra cepeškrāsns, kuri paši ir gana viesmīlīgi un neliedz palīdzību grūtā brīdi. Pie tam, Milēdijas vārda diena bija pamatīgs iemesls, lai savāktos un Āgenskalna apartamentos pagatavot šo gardumu. Sanāca ļoti labs!

Tātad, mums vajadzēs:
1 paliels kabacis
500gr liellopu maltās gaļas
200gr siers
5-7 nelieli tomāti
3 ķiploku daivas
1 paliels sīpols
1/2 paciņa vārītu rīsu
garšvielas
nedaudz eļļa

Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Sākumā, ja nav vārītu rīsu, tad tos uzvāra. Man jau palaimējās tikt pie gataviem, uzvārītiem, rīsiem. Pildīšanai der jebkura maltā gaļa un klāt var likt ko vien sirds kāro.

Bļodā liek gaļu, tad pievieno sagrieztus tomātus, atstājos 2 tomātus vēlākam, sakapātus sīpolus un ķiplokus. Novārītos rīsus, bagātīgi apkaisa ar garšvielām, man bija 5 piparu maisījums un persilāde, un visu samīca viendabīgā masā.



Ņem kabaci un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar zupas karotes palīdzību atbrīvojas no sēklām. Izveidojas smuka iedobīte. Kabaci pārkaisām ar sāli. Pēc tam liekam pildījumu iekšā.

Liekam karstumizturīgā traukā iekšā, nedaudz pārslakām ar eļļu un sakarsētā cepeškrāsnī cep gatavu. Tā kā tā nebija mana cepeškrāsns tad tas cepšanas process nedaudz ievilkās. Bet kopumā kādos 200 grādos 30 minūtēs vajadzētu būt kārtībā. Gatavību pārbauda ar dakšu iedurot kabacī. Tam jābūt mīsktam. Apmēram 5 minūtes pirms cepšanas beigām kabacim pa virsu saliek atlikušo sagrieztas tomātu šķēlītes un bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, līdz siers izkusis. Viss. Servē galdā.




Lūk, vienkārši bet gardi. Vismaz tie kas ēda, apēda vairāk nekā  vienu porciju. Laikam bija ēdams.


Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Kādu laiku jau sekoju šim blogam, viss it kā ir baigi forši ko raksti, receptes arī labas, tikai nevaru saprast, kāpēc vienmēr izvēlies lēto malto gaļu/kotlešu masu no RIMI, MAXIMA u.c. bodēm?
    Vai tiešām ēdājiem tā patīk?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. :) Personīgi es parasti pērku tirdziņā malto gaļu. Pārbaudīta un atzīta par labu esam. Veikalos malto gaļu nepērku, tās dažas reizes kad ir gadījušās, neskaitās :D Bet šoreiz produktus pirkām vairāki cilvēki. Cilvēks, kam uzticēja malto gaļu nopirkt, nopirka to Rimi. Šoreiz bija liellopu maltā gaļa un pateikšu godīgi, nebija ne vainas. Laikam veicās :)

      Dzēst
  2. To kabaci nomizot nevajag? vai arī ēd ar visu mizu?

    AtbildētDzēst
  3. šitais variants labs.Bet man tā kā cepeškrāsns nav es parsti griežu šķēlēs un viss tas maisījums starpā nu i paprika manā gadījumā un nedaudz citronskābes.
    Bet jā malace. Cepums!

    AtbildētDzēst