ceturtdiena, 2013. gada 11. jūlijs

Vistas fileja ar sinepēm un medu

Labs vakars!
Šodien bija ražīga dieniņa. Tas laikam tāpēc, ka mana lazarete pamazām sāk atkopties un līdz ar to, pašai parādās enerģijas uzplūdi. Vakar viesos pieteicās Āgenskalna iemītnieks, tātad - jāgatavo pusdienas. Un kas var būt labāks par vīrieti, kurš tavus pūliņus novērtēs?! Tiesa, mans cienītais ikdienā ar šo lietiņu nodarbojas, bet tā kā viņš vārguļo, tad jāmeklē citi kas novērtēs. Kā arī, visu pagājušo nedēļu iztikām bez jau tik ierastiem viesiem. Vieniem medusmēnesi, lasīt - brīva nedēļa no atvasēm, citiem dziesmu un deju svētki. Visnotaļ nopietni iemesli, lai arī mēs paši pievērstos tikai paši savai pasaulītei. Tad nu šodien bija jauka diena, lai atkal atsāktu ņigu ņegu, kad viens pie otra iet viesos, ēd, dzer un izkustās no vietas.
Jau no rīta izdomāju, ka gribu vistu. Precīzāk - vistas fileju. Vēl tikai nezināju kā gatavot. Brutāli sacept karbonādēs, vai tomēr papūlēties un to pagatavot savādāk? Bet ko? Apdomājos un izdomāju, kāda jēga visu sarežģīt, ja vairākas reizes ir pierādījies, ka viss ģeniālais ir vienkāršs? Viena no populārākajām vistas marinādes receptēm ir sinepes un medus. Ideāla kombinācija. Tiesa, to pārsvarā izmanto vistu spārniņiem vai šķiņķīšiem, taču tā īsti man šī kombinācija pie šīm daļām nu tā... Ēst var, bet lai sajūsmā lauztu krēslu, tā noteikti nav. Taču es šoreiz izdomāju par veselu fileju, kuru tad apsmērēt ar burvīgo sinepju un medus kombināciju. Un ziniet... garšo baigi labi. Šoreiz krēslus gan nelauzu, bet savu fileju noēdu acis nepamirkšķinādama. Pie tam enerģiju tas prasa maz. Gatavojas ātri un pats galvenais - garšīgi.


Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileju
medus
graudainās franču sinepes
sinepes ar medu
ķiploks
sāls

Ar daudzumiem - jau atkal, jāskatās cik ēdāju. Man bija 5 vistas filejas un mērcei/marinādei/glazūrai izmantoju 2 ēdamkarotes medus, 5 tējkarotes graudainās franču sinepes un 3 tējkarotes sinepes ar medu. 3 ķiploku daivas, sāls pēc ieskatiem.
Runājot par sinepēm, var izmantot arī parastās krievu sinepes, nav jāmiksē kā to darīju es. Taču tā kā graudainās sinepes bija maigas pēc garšas, tad asumam pieliku sinepes ar medu. Var izmantot arī parastās franču sinepes. Tātad - brīvs fantāziju lidojums sinepju izvēlē. Galvenais lai pašiem garšo.

Sākumā vistas filejas ar asu nazi nedaudz krusteniski iegriež. Tad pārkaisa ar sāli un pievieno piespiestu ķiploku.


Gatavo sinepju medus mērci. Bļodiņā saujauc medu ar sinepēm sev vēlamā garšā. Man tā bija no 2 ēdamkarotēm medus, 5 tējkarotēm graudainajām franču sinepēm un 3 tējkarotēm sinepēm ar medu. Tad šo visu lēju virsū vistas filejais samaisīju un atliku uz kādām 40 minūtēm iestāvēties. Pēc tam liku cepammaisā un cepu 200grādos kādas 40 minūtes. Tas arī viss, servē galdā.







Nu lūk, mājinieki šo maltīti novērtēja atzinīgi un man pašai arī, ļoti garšoja.

Lai labi garšo.

1 komentārs:

  1. Izmantoju so recepti atraam vakarinjaam. Sanaca loti garsigi - pat bez smalkajaam francu sinepeem :)

    AtbildētDzēst