ceturtdiena, 2013. gada 25. jūlijs

Cūkgaļas šķēles ruma mērcē

Labs vakars!
Šodien sagribējās gaļu! Tādu kārtīgu gaļu ar kuru piesiet dūšu uz vairākām dienām. Un manā gadījumā tā ir cūkgaļa. Trekna, sātīga un piesien dūšu, tas ir fakts.
Un šoreiz kā par brīnumu, nebija jālauza galva, kā tad īsti gatavot. Kad mājās bāriņā ir palikuši pēdējie 40ml ruma, tad nekas cits neatliek, kā tos izmantot saldajā vai kādai gaļai piešaut klāt. Šoreiz lēmu par labu gaļai un trāpīju desmitniekā. Visi kas ēda, teica, ka esot sanākusi laba. Ak jā, nav jābaidās par alkohola saturu gaļā, karsējot tas izdalās atstājot vien maigas nojaušamas garšas nianses.
Kādu laiku atpakaļ biju gatavojusi ar konjaku, taču šoreiz mērcei pievienoju saldo krējumu. Lai pašas mērcītes ir vairāk. Paša gatavošana vienkārša un neprasa daudz pūles. Rezultāts - ļoti gards!


Tātad, mums vajadzēs:
~1kg cūkas kakla karbonādi
200ml saldā krējuma
40ml rums
3 ķiploku daivas
1/2 paciņa sviesta
šķipsna kaltēta rozmarīna
šķipsna kaltēta timiāna
sāls
melnie pipari

Cūkas kakla karbonādi sagriež gabaliņos un maigi izklapē. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

Sakarsētā pannā ar nedaudz taukvielām, apcep gaļas šķēles līdz vieglam brūnumam un pēc tam sakārto katliņā. Vislabāk būtu dziļā pannā, bet man tādas nav.



Kad gaļas šķēles saceptas gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu apmēram 2-3 ēdamkarotes un pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploku, šķipsnu kaltēta rozmarīna, kaltēta timiāna. Pēc tam pievieno 40ml ruma un saldo krējumu. Uzkarsē līdz sāk vārīties un lej pāri gaļai. Gaļu karsē uz lēnas uguns vismaz 30 minūtes. Pēc tam servē galdā.






Lūk, enerģiju daudz neprasa un kopējais gatavošanas laiks nav nemaz tik ilgs. Praktiski, kad gaļai pievienota mērce, sautē tik ilgi kamēr blakus katliņā vārās piedevas. Manā gadījumā - kartupeļi.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru