piektdiena, 2013. gada 28. jūnijs

Vistas spārniņi dārzeņu karijā

Laba diena!
Nu ko, visi svētki aiz muguras un skat, pirmais vasaras mēnesis arī. Ak vai, laiks skrien nepielūdzami ātri. Domāju, ka jūlijs paskries vēl ātrāk un par augustu vispār nerunāsim. Baisi, es jums teikšu.
Bet, ko nu par drūmām lietām. Vasara jābauda kamēr tā ir un es laikam nevarētu sūdzēties par vasaras trūkumu savā ikdienā. Ir gan izbraucieni ar velo gan peldes dažādākajās Latvijas ūdens tilpnēs un Līgo svētkiem bijām Alūksnes pusē, kur jau atkal izbraukājām krustu šķērsu un secinājām, ka Latvija ir tik skaista. Nopietni! Iesaku izbraukāt Vidzemes augstieni, daudz burvīgu ainavu atklāsies!
Bet nu atgriežoties atpakaļ Rīgā un ikdienas ritmā attapos smaga jautājuma priekšā - ko gatavot!? Mājās galīgs iztukšītis arī naudas maks nevar lepoties ar uzblīdušu "vēderu" un galva bija absolūti bez idejām. Sēdēju un domāju...un domāju...un domāju.... Klaiņojot pa virtuālās vides dzīlēm, uzdūros vārdam karijs. O jā, karijs man garšo. Vista? Dārzeņi? Un tad jau sāka raisīties doma par dārzeņu kariju ar vistas spārniņiem. Galarezultātā sanāca nāvīg gards paēdies kas neprasa daudz enerģijas.

Tātad, mums vajadzēs:
vistu spārniņus
burkānus
papriku
konservētu kukurūzu
kabacis
konservēti tomāti
sīpoli
ķiploki
kokosriekstu piens
karijs
garšvielas vistas gaļai
sāls
cukurs

Ar daudzumiem ir tā, ka skatoties cik daudz ēdāju un kādi dārzeņi ir pieejami. Šeit var izpausties kā vien vēlas, likt klāt gan ķirbi, baklažānus, cukini, kartupeļus, kāļus utt. Es būtu likusi kartupeļus, taču to man mājās nebija. Arī konservēto tomātu vietā liktu  svaigos, bet tā kā Inga man palūdza, lai es pakrāju metāla bundžas vienam pasācienam, tad nu svaigo vietā nopirku konservētos. Arī vistas spārniņu vietā var ņemt fileju vai atkaulotos šķiņķīšus. Bet var arī iztikt bez gaļas.

Tātad, es ņēmu 1 kg vistas spārniņus, 1 bundžu konservēto kukurūzu, 1 bundžu konservētos tomātus, 2 nelielas paprikas, 2 nelielus sīpolus, 3 ķiploku daivas, 1 kabacis, 4 mazi burkāni, 1 bundža kokosriekstu piena, 2 tējkarotes karija pulvera, vistas garšvielas, sāls, cukurs pēc garšas.

Vistu spārniņus sadalu trīs daļās, galiņus atstājot citai reizei - buljonam. Liekam bļodā, pārkaisa ar garšvielu vistas gaļai un sāli. Atliekam malā.


Tālāk sagriežam visus dārzeņus kas mājās atrodami. Man bija paprika, burkāni, kabacis, konservētā kukurūza, sīpoli un ķiploki. Visu samaisa kopā, pēc tam pievieno vismaz 2 tējkarotes karija pulvera.

Pēc tam pievieno kokosriekstu pienu un konservētos tomātus, un vistu. Visu labi samaisa un liek katlā. Bet var likt arī cepematraukā, kāda bija arī mana sākotnējā iecere. Taču mans trauks izrādījās par mazu tāpēc liku katlā.


Sākumā uz straujas uguns uzkarsē katla saturu, kad tas sāk burbuļot, nogriež karstumu uz minimālo un atstāj  uz stundu karsēties līdz gaļa un dārzeņi mīksti. Beigās pagaršo vai pēc garšas ir ok. un servē galdā. Tā kā man izpalika kartupeļi, tad nu servēju klāt rīsus, bet var ēst arī tāpat.


Mmmm... bija baigi labs. Galvenais par šo recepti neaizmirst un drīzumā atkārtot vēl.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru