svētdiena, 2013. gada 16. jūnijs

Apgāztā rabarberkūka

Labs vakars!
Skat, jau jūnijs līdz pusei un tūlīt jau būs lielā līgošana klāt. Ko es pa šo laiku esmu izdarījusi?! Absolūti neko. Tā arī savas dienas pavadu - laiskā slinkumā un ar domām par gaišo, darbīgo nākotni.
Domāju, ka drīz šim te ieilgušajam slinkumam būs gals klāt. Nu cik tad var?!
Šodien bija visnotaļ jauka diena. Pa dienu veicām dienišķios iepirkumus, uzvārīju dievīgu soļanku un uzcepu šo te rabarbermaizi. Vakarā, kad jau laiciņš kļuva jauks, ar cienīto izmetām līkumu ar velo, līdz ezeram un atpakaļ.
Tagad siltu tēju padzēruši un rabarbermaizi apēduši domājam, ka gulēt taču vēl tā kā par agru!?
Bet... sīkāk par rabarbermaizi. Šī ir daudziem zināmā un pagalam vienkāršā recepte. Es pati esmu cepusi ābolkūku, tikai ābolus iejaucot mīklā. Taču šādi cep arī citas fiksās kūkas un rezultāts nekad nepievils. Maiga, pufīga mīklas pamatne un sulīgs garnējums pa virsu. Lai to visu iegūtu - kūka jācep otrādi!

Tātad, mums vajadzēs:
rabarberus
olas
miltus
cukuru
kanēli
cepamais pulveris

Ar daudzumiem ir tā pēc ieskatiem. Man bija  kādi 6 nelieli rabarberi, 5 olas, 7 ēdamkarotes cukura, 5 ēdamkarotes miltu, nepilna tējkarote cepamā pulvera, pustējkarote kanēļa.
Tas viss uz 26cm diametra pannas.

Sākumā nomizo un gabaliņos sagriež rabarberus. Pārkaisa ar 2 ēdakarotēm cukura un pustējkaroti kanēļa. Samaisa un noliek uz minūtēm 20-25, lai rabarberi sasulotos.

Pēc tam gatavo mīklu. Mīklas pamatā visparastākā biskvīta mīklas receptes. Tikai šoreiz olas neatadala no baltumiem un liek klāt cepamo pulveri.
Tātad, olas ar atlikušajām 5 ēdamkarotēm cukura saputo gaiši dzeltenā masā.


Tad pievieno 5 ēdamkarotes miltu un nepilnu tējkaroti ar cepamo pulveri. Visu kārtīgi samaisa.

Kad rabarberi sasulojušies, šo sulu lejam iekšā mīklā. Rabarberus izklājam uz kūkas formas kas izklāta ar cepampapīru. Lejam pa virsu mīklu un cepam apmēram 200 grādos 20 minūtes. Līdz iedurot kociņu tas paliek sauss.




Izcepto kūku atdzesē. Pēc tam noņem formas malas un uzliekot šķīvi apgāž otrādi. Noņem cepampapīru un viss. Kūka gatava. Ja vēlas glīšāku izskatu, var pārkaisīt ar pūdercukuru vai sasmalcinātiem riekstiem. Brīvs fantāziju lidojums.

Ātri, vienkārši un garšīgi. Kūkai ir izteikta mazuma piegarša!


Lai labi garšo!

1 komentārs: