trešdiena, 2013. gada 22. maijs

Vistas filejas šašliks kokosriekstu marinādē

Laba diena!
Šodien visu dienu dungoju : Šodien mana dzimšanas diena, draugi nāks uz glāzi piena!!! Un ne bez iemesla. Svētki mūsmājās ir!
Un šoreiz nebūs nekādu lielu viesību un bagātīgu klātu galdu. Pirmkārt, vecākā atvase pirms dažām pamanījās dabūt sev smadzeņtrīci, kā rezultātā ir stingrs gultas režīms. Otkārt, aicinātie viesi vienā dienā savākties nevar. tad nu manas svinības ievilksies uz nedēļu. Arī nav slikti.
Šo šašliku es gatavoju pagājušo piektdien, kad Āgenskalnā norisinājās odu pikniks. It kā pikniks bija domāts mums, bet man māc aizdomas, ka odiem bija lielāki svētki nekā mums. Taču mēs izturīgi un tik viegli nepadevāmies. Savu tiesu gaļu sagrillējām un noēdām.
Šī recepte ir izmēģināta arī iepriekš. Pagājušos jāņos taisīju ar vistas spārniņiem, taču šoreiz ņēmu fileju un bez majonēzes. Ideāls šašliks bērniem. Maigs, mīksts  - mutē kūstošs.

Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileju
kokosriekstu pienu
kivi
ķiplokus
piparus
sāli
kariju

Ar daudzumiem ir tā, cik daudz ēdāju. Es ņēmu 4 palielas vistas filejas, svars kopā bija kaut kur pusotra kilograma. Tādam daudzumam gaļās ņēmu 2 mazus kivi, pusbundžiņu kokosriekstu piena, 3 ķiploku daiviņas un sāls, karijs, pipari pēc ieskatiem.
Sākumā sagriež gaļu diezgan palielos gabalos.

Pēc tam nomizo un uz rupjš rīves pierīvē kivi. Piespiež ķiplokus. Pārkaisa ar sāli, pipariem un kariju, pēc tam pievieno kokosriekstu pienu. Visu kārtīgi samaisa. Un liek vēsumā marinēties. Man sanāca sataisīt agri no rīta un vakarā cepām.




Kad pienācis cepšanas brīdis, gaļu ķeksējam laukā un cepam vai nu restītēs vai uz iesma. Ilgi cept nevajag, ja ir labs karstums, tad cepšanas ilgums gaužām īss. Fileja pati par sevi ātri gatavojas un nepārcepjot tā nekļūst sausa. Kad gaļa gatava servē galdā. Iegūst maigu, mutē kūstošu gaļu.


Mmmm.... vasaras sezona var sākties!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru