svētdiena, 2013. gada 5. maijs

Tītara filejas cepetis saldskābajā mērcē

Labs vakars!
Man nav spēka!
Kaut kā pašai negribot, šīs divas brīvdienas sanākušas piesātinātas ar fizisko aktivitāti. Vakar kopā ar cienīto un māsu apmeklēju grupas Pērkons koncertu. Visnotaļ labs un uz deju rosinošs. Vakarā hokejs, taču mēs ar māsu izlēmām izmest līkumu ar riteņiem. Sak, jāizkustina vecie kauli un jāpaklačojas, lai liekās ausis neko nedzird. Tā nu minām pedāļus ar visnotaļ skaidru mērķi līdz sapratām, ka eu... baigi ātri būsim atpakaļ. Tad nu izlēmām griezt vietējā Imantas mežā iekšā un pa stigām, takām, kalniem un pauguriem nodot uguņus. Jāsaka, ka bija baigi labi, kārotā fiziskā noguruma vietā dabūjām kārtīgu enerģijas lādiņu, ka nemaz mājās negribējās braukt. Pēcāk jautra laika pavadīšana kāršu spēlē līdz pat diviem naktī. Un šodien jau bija jābūt uz strīpas pie manas dārgās svaines uz dārza talku. Ņēmu lāpstu, zāģi un darbojos. Pa vidam vēl kārtīgi izlēkājos uz batuta un tagad saprotu ar mani ir cauri. Rrīt nevajadzēs ceļamkrānu, lai mani izceltu no gultas.
Bet atgriežoties pie vakardienas. Starp koncertu un riteņbraukšanu, kamēr hokejs ritēja pilnā sparā, tapināju vakariņas 9 mutēm, mani ieskaitot. Idejas un iedvesmas absolūti nekādas. Pēdējā laikā baigais besis uz ēst gatavošanu. Taču šoreiz atslābt nevar. Kas mājās? Jau labu laiku man saldētavā bija gabals tītara filejas. Gabals gana liels uz savu kilogramu ar astīti velk, tātad visam ēdāju baram jāpietiek. Tikai kā gatavot? Ai, likšu saldskābajā mērcē, gan jau kaut kas sanāks. Uz ziniet!! Galarezultāts sanāca pārsteidzoši labs. Visiem kam garšo saldskābie austrumveidīgie ēdieni droši šo recepti var izmantot. Pie tam enerģijas jāiegulda ārkārtīgi maz.

Tātad, mums vajadzēs:
~ 1kg smaga tītara fileja
7 ķiploku daivas
3 ēd.k. gaišās sojas mērces
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. tomātu mērces
4 ēd.k. saldskābās čili mērces
sāls

Gatavošana ir tieši tik vienkārša kā izskatās. Sākumā tītara fileju apkaisa ar sāli un piespiež klāt ķiplokus.


Gatavo mērci. Bļodā sajauc apmēram 2 ēdamkarotes medus, 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces un 2 ēdamkarotes tomātu mērces. Samaisa, tad pievieno saldskābo čili mērci. Es pievienoju 3 ēdamkarotes. Taču visas šīs mērces sastāvdaļas var mainīt pēc savām vēlmēm.



Liekam gaļu cepamtraukā pārlejam ar mērci, kārtīgi apsmērējam gaļu un trauku pārklājam ar foliju. Liekam cepties 220grādos kādu stundu nedaudz vairāk(bet ne ilgāk par pusotru stundu), līdz gaļa mīksta. Es cepšanas vidū noņēmu foliju un gaļu apgriezu uz otru pusi. Ik pa brīdim aplaistot ar mērci. Pēc tam, servē galdā kopā ar mērci.



Maiga fileja ar pikantu mērci - ideāla kombinācija.


Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Gribās kaut ko tieši tik vienkāršu :) vai var iztikt bez folija? ar aplaistīšanu.

    AtbildētDzēst
  2. Es domāju, ka var iztikt... Follijai bija doma, lai nepaliek sauss.

    AtbildētDzēst