trešdiena, 2013. gada 15. maijs

Šmorēti tītara spārni siera mērcē

Labs vakars!
Nu ko, maijs jau ir pusē un šodien tiek oficiāli uzsākta peldēšanas sezona. Es gan šo sezonu atklāju nedēļu ātrāk un katru vakaru cītīgi atrodu laiku, lai aizkļūtu līdz ezeram un izpeldētos. Ņemot vērā, ka vietējais ezers ir ļoti plaši iecienīts vietējo iedzīvotāju vidū, tad tagad tur ir neaprakstāms miers un klusums. Bauda ne tikai miesai, bet arī dvēselei. Tiesa, kompāniju peldēšanā es rodu tikai vecākās atvases izskatā. Šad tad pieslēdzas māsas vecākā atvase un Āgenskalna iemītnieks. Vairāk neviena peldētgribētāja nav.
Bet tas nekas, labi, ka vismaz ir kāds, kas sastāda kompāniju riteņbraukšanā. Šeit man ir vairākas opcijas ko izvēlēties un katrs savam režīmam. Pa mežu - māsas atvase, lēnie gargabali - Inga, īsie gabali - manis paša vecākā atvase un visu šo kopā es varu baudīt arī sava cienītā kompānijā.
Labi, pietiks par to.
Šodien pēc ilgiem laikiem uznāca iedvesma. Tā kā vakar bija pilna māja, gatavoju pupiņu sautējumu meksikāņu gaumē. Taču kamēr pirku vistas fileju, manu skatu saistīja tītara spārni. Hmmm... interesanta lietiņa. Ņēmu piecus gabalus jau tālredzīgi izrēķinot, ka viens spārns pietiks divām atvasēm. Tikai kā gatavot? Mērcē?! Hmm... kāpēc ne. Kādā? Siera? Skan labi, jāpamēģina. Sanāca ārkārtīgi labi, pašai pārsteigums par gala rezultātu. Tad nu pirms brauciena uz ezera našķējos ap katlu.

Tātad, mums vajadzēs:
5gab tītara spārnus
1 paciņa kausētā sieta
1 liels sīpols
3 ķiploku daivas
2 ēd.k. skapātu saulē kaltētu tomātu eļļā
sāls
pipari
smaržīgie pipari
lauru lapas

Uz pannas nedaudz uzlej saulē kaltēto tomātu eļļu un viegli apcep tītara spārnus.

Kamēr cepas tītars, notīra un sagriež sīpolu, ķiplokus un saulē kaltētos tomātus.


Apcepto tītaru liekam katliņā kurā sautēsim to. Pārkaisa ar sāli un melnajiem pipariem pievieno sagrieztos sīpolus, ķiplokus un saulē kaltētos tomātus. Pēc tam pievieno smaržīgos piparus un lauru lapa, visbeidzot visu pārlej ar ūdeni, tā lai gaļa gandrīz apsegta un liek sautēties. Sākumā karsē uz lielas liesmas, kad sāk vārīties uguni nogriežam uz minimālo un ļaujam vismaz stundu sautēties.



Pēc stundas pievieno kausēto sieru un turpina uz lēnas uguns sautēties vēl vismaz stundu. Pēc tam, ja ir vēlme var pietumēt. Pagaršo vai sāls ir ok. un servē galdā!


Lūk, lai arī laika patēriņš ir gana ilgs - 2 stundas, enerģijas patēriņš ir pavisam niecīgs, bet rezultāts...mmmm. Sierīga mērcīte ar maigu tītara gaļu.

Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. paldies par tītara receptēm! es ar vakar taisīju spārnus, tik nezinu, vai spēšu recepti atcerēties :)

    AtbildētDzēst
  2. Klau, kur Āgenskalnā ir ezers? Man, kā Āgenskalna iedzīvotājai tas ir ļoti interesanti...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. ak Tu kungs! Reizēm man patiešām komentētāji liek izjust dusmas un izbrīnu par savu ...hmm..kā to pieklājīgāk nosaukt? Stulbumu???
      Tev kā Āgenskalna iedzīvotājai vajadzētu iemācīties, ka tuvumā ir ezeri,nosacītā tuvumā ir jūrmala... Un ja vien neesi nespējīgs kustēties, paņem riteni un brauc.
      Bet nē, labāk ir tēlot (ceru,ka tēlot) muļķi un uzbraukt vnk tāpat vien, ne pa tēmu.
      Lai Tev veicas Anonīms.

      Dzēst