ceturtdiena, 2013. gada 11. aprīlis

Cūkgaļa konjaka sviesta mērcē

Laba diena!
Mans atvaļinājums strauji tuvojas nobeigumam un mani ir pārņēmusi pamatīga pavasara depresija. Vienīgais, ko vēlos darīt ir gulēt...gulēt un gulēt. Nav man ne enerģijas, ne vēlmes ko darīt vai nedarīt.
Kāpēc tā?! Pašai nav īsti skaidrs, taču nav ļaunuma bez labuma. Šajā noskaņojumā es esmu vairākas reizes dzīvi pārdomājusi un nonākusi pie daudzām sev svarīgām atziņām. Kā viss norisināsies tālāk, dievs vien zin, taču ceru, ka pārmaiņas būs pozitīvas.
Aizvakar savā drūmajā noskaņojumā tapināju saimei pusdienas. Bija man te kādu laiku atpakaļ iepirkusies cūkgaļas kakla karbonāde. Ilgi pētīju to gabalu un nesapratu, kā būtu labāk to gatavot. Veselu cept vai šķēlēs. Cept kā karbonādi vai tomēr papūlēties izdomāt ko citu. Tā nu apdomājot visus variantus iedomājos par tādu lietu kā konjaku. Kā reiz, mājās kādi grami 30mit iraid. Izveicu nelielu aptauju virtuālajā vidē, uz kuru saņēmu atbildi, lai es labāk pati izdzerot. Taču tas mani neatturēja no eksperimenta.
Kā sanāca? Ļoti labi. Neesmu nekāds gurmāns, lai izjustu visas smalkās nianses, bet skatoties kā mana vidējā atvase lok iekšā jau trešo gaļas šķēli, sapratu, ka tomēr kaut kas tajā konjakā ir! Ja nav bail eksperimentēt uz priekšu, pie tam, pati recepte ir gaužām vienkārša un neprasa daudz laika un enerģijas. Es šo recepti noteikti atkārtošu, jo arī man garšoja.
Tātad, mums vajadzēs:
8 šķēles cūkas kakla karbonādes
2 - 3 ēd.k. sviesta
30-50ml konjaka
1 sīpols
2 nelielas ķiploku daiviņas
sāls
pipari

Gaļas šķēles ņem un viegli izklapē ar gaļas āmuru. Pārkaisa ar sāli un pipariem.


Sakarsētā pannā liekam apceties gaļu no abām pusēm viegli brūnas. Pareizāk sakot, pagaida kad parādās sārtā gaļas sula, tad apgriež otrādi, pēc tam atkal, kā parādās gaļas sula ņem nost no pannas. Pārliek dziļākā katlā vai pannā.



Kad visas gaļas šķēles izceptas, notīra sīpolu un ķiploku daiviņas. Tās sagriež plānās plānās šķēlītēs un viegli apbrūnina uz pannas, kurā izkausēta piciņa sviesta. Karsēšana apmēram 1 minūte, ne ilgāk.


Apceptos sīpolus ar ķiplokiem liek virsū gaļas šķēlēm. Tajā pašā pannā, kurā apcepās gaļa un sīpoli, izkausējam atlikušo sviestu ar konjaku. Sagaida līdz uzvirst un tad lej pāri gaļas šķēlēm. Liek vāku virsū un uz lēnas, lēnas uguns turpina sautēt kādas minūtes 20.










Lūk, ātri, vienkārši un gardi. Servēju galdā rīsus kurus bagātīgi pārlēju ar izveidojušos gaļas mērci. Gaļa sanāca sulīga un maiga.

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Šī bija mana šodienas vakariņu recepte un viennozīmīgi izdevās, visiem ļoti garšoja. Bet tā jau ir vienmēr, kad izmantoju kādu no Jūsu receptēm. Tā ka milzīgi liels paldies par šo recepšu blogu un es ļoti ceru, ka vēl ilgi visiem šī bloga faniem būs iespēja izmantot Jūsu radītās receptes!

    AtbildētDzēst