piektdiena, 2013. gada 12. aprīlis

Ābolu - mandeļu krambls

Laba diena!
Vakar vakarā man ļoti sagribējās ko saldu un garšīgu. Cienītais bija nopircis ābolus, saldētavā mētājās sen pirkts saldējums... ideja skaidra. Esmu jau vairākkārt cepusi šo desertu un katru reizi priecājos, cik tas ir vienkāršs un ērts. Tagad es esmu uzzinājusi, ka šādus un līdzīgus dēvē par krambliem. Lai nu tā būtu, es gan vienkārši paliktu pie vārda deserts. Ābolu deserts ar rīvmaizi, vai ābolu deserts ar drumstalām. Un tā tālāk un tā joprojām. Pagatavošana stipri līdzīga un ābolu vietā var izmantot citus augļus un ogas. Labs rezultāts garantēts.

Tātad, mums vajadzēs:
ābolus
mandeļu skaidiņas
sviestu
miltus
cukuru
vaniļas esenci
kanēli

Daudzumi atkarīgi no ēdāju daudzuma. Man bija 6 āboli, kādas 3 saujas mandeļu skaidiņas, dažas piles vaniļas esences, pus tējkarote kanēļa. Drumstalām izmantoju pus paciņu sviesta, cukurs un milti pēc vajadzības.

Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Pievieno mandeļu skaidiņas, vaniļas esenci, kanēli un nedaudz cukuru. Cukuru pievieno tad, ja āboli tādi paskābāki. Visu kārtīgi samaisa.






Tālāk gatavo drumstalas. Sviestu sagriež gabaliņos, pieber cukuru un miltus un mīca veidojot drumstalas. Milti un cukurs pēc ieskatiem. Cik saldu un drumstalainu gribās. Mazāk miltu, jo lielākas drumstalas būs.





Pēc tam ābolus liek vai nu uz cepamās plāts. Vai arī saliek mazākos karstumizturīgos desettrauciņos. Pārkaisa ar drumstalām un liek apmēram 200grādos cepties. Cep kādas 30minūtes.





Lūk, tas arī viss. Siltu servē galdā klāt piedāvājot vaniļas mērci, vai pārmaiņas pēc ar svaigām ogām. Es servēju galdā ar saldējumu.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru