trešdiena, 2013. gada 6. marts

Vistu šķiņķīši kokosa/mango čili/ananāsu mērcē

Labs vakars!
Ak, kas šodien par vienu pavasarīgu dieniņu. Tāds pozitīvs lādiņš visai dienai un to pat nespēj sabojāt fakts, ka autobusā apsēdos beņķī, kas bija slapjš. Reti pretīga sajūta, bet autobuss pārpildīts, ka nav kur adatai nokrist. Tā nu skaitīju pieturas līdz mājai un sapņoju kā tūlīt skriešu uz dušu.
Taču neskatoties uz šo piedzīvojumu, bija jāgatavo saimei vakariņas. Joprojām mūsmājās ir aktuālas receptes, kas neprasa daudz laika un pūļu. Vēlams - gatavot cepeškrāsnī.
Tā nu es no saldētavas izvilku vistas šķiņķīšus ar domu, cepšu cepeškrāsnī. Ko un kā konkrētāk, to nezināju. Slapjais autobusa beņķis mani uzvedināja uz kokosriekstu pienu. Tā... kas vēl? Mango čili mērce?? Der. Vēl? Ananāsi? Nu tā, eksotikai? Kāpēc gan ne! Un tā, recepte ir vienkāršāka par vienkāršu 5 minūtes un jau cepeškrāsnī cepās gardum gardas vakariņas. Cienītais zvērēja, ka es esmu pati pati labākā uz pasaules!
Nu... būšu pieticīga un atbildēju - lai nu tā būtu!

Tātad, mums vajadzēs:
1kg vistu šķiņķīšus
200ml kokosriekstu piens
3 ēd.k. mango čili mērces
2 ķiploku daivas
1mazā bundžiņa konservētu ananāsu
sāls

Tad nu izskatās tieši tik vienkārši, kā liekās. Vistas šķiņķīšus liekam cepamtraukā un pārkaisām ar sāli.
Gatavojam mērci! Bļodiņā ielejam 200ml kokosriekstu piena, pievienojam 3 ēdamkarotes mango čili mērces un piespiežam 2 ķiploku daiviņas. Visu samaisām un lejam pāri vistai.



Tad pievienojam ananāsu gabaliņus bez šķidruma. Samaisām un liekam cepties 200grādos līdz vistas šķiņķīši gatavi. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.



Lūk tieši tik vienkārši, bet bezgala garšīgi un kopējā garša nedaudz eksotiska. Ananāsi lieliski papildina kokosriekstu piena un mango garšu. Protams daudzumus var variēt pēc sirds patikas un tie kas vēlas asāku, liek vairāk čili mērces klāt. Lai arī sākumā likās, ka šīs trīs ēdamkarotes mango čili mērces būs daudz, galarezultātā nemaz nebija tik asas. Jaunākā atvase noēda divus gabalus ka nemetās.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru