sestdiena, 2013. gada 30. marts

Tītara stilbiņi vīna marinādē

Labs vakars šajā baltajā pirmsllieldienu vakarā!
Nu tagad visi varēs teikt, ka tajā 2013. gadā Lieldienās bija sniegs!! Tiesa, ja parakājas atmiņu dzīlēs, tad akurāt kādus 10 gadus atpakaļ vai pat vairāk arī bija sniegs. Atceros, kā tajā naktī iekrita mana maiņa strādāt un naktī sāka snigt sniegs. Tas bija skaisti - ar lielām pārslām, lēnām un nesteidzīgi zema palika balta. Šis gan nokūst īsti nepārklājot zemi ar savu baltumu.
Bet ko nu par sniegiem un Lieldienām. Šovakar tapināju augšā gardu maltīti. Lai arī no rīta bija absolūta neziņa ko un kā gatavot vakariņās, iebraucot piemājas tirdziņā viss kļuva skaidrs. Pirmām kārtām es gribēju gaļu, otrām kārtām ieraudzīju tītara stilbiņus. Un tā kā vēl nesenā pagātnē bija runāts par stilbiņu gatavošanu, tad šoreiz izmantoju izdevību un nopirku, lai pagatavotu.
Sākumā gan nedaudz palauzīju galvu kā gatavot. Bet tad aizdomājos, tītars labi varētu derēt ar sarkanvīnu, kas, starp citu, bija palicis pāri no Ingas brauciena uz Ungāriju. Tātad... ja sarkanvīns, ko vēl? Vorčesteres mērce?? Pasmaržoju mērci, pasmaržoju vīnu...hmm... pēc smaržām iet kopā. Mājās bija vēl no Polijas atvestā garšviela tītaram, tieši ar tādu mērķi pirkta, lai gatavotu tītaru. Ķiploks pats par sevi. Sīpoli? Varbūt sarkanie? Tāpat man tie jāmizo, jo olas jākrāso. Rezultātā sanāca gardi tītara šķiņķi, vīriec, kurš teicās, ka apēdīs tikai vienu stilbiņu, beigās apēda jaunākās atvases neapēsto un manējo. Man, godīgu sakot, viens stilbs daudz par daudz.


Tātad, mums vajadzēs:
4 tītara stilbiņus
50ml pussausā sarkanvīna
3 ķiploku daivas
1 ēd.k. voržesteres mērces
2 ēd.k. garšvielu tītaram
1 lielu vai 2 nelielus sarkanos sīpolus
sāls
melnie pipari

Tātad, kā jau teicu, man bija no Polijas vestā garšviela tītara gaļai. Lūk šāda.

Gatavošana ir ļoti vienkārša. Sagatavojam marinādi. Bļodiņā ielejot 50ml. sarkanvīna, tam pievienojot 1 ēdamkaroti vorčesteres mērces un 2 ēdamkarotes garšvielu tītara gaļai.

Pēc tam sagriežam šķēlītēs ķiploku daiviņas un sabāžam tās stilbiņiem aiz ādas.


Tad sagriežam sarkano sīpolu un nedaudz saspiežot tos, pievienojam tītaram. Pārlejam pāri ar marinādi, pārkaisām sāli un melnos piparus. Samaisām un atstājam uz 2 stundām iemarinēties.





Pēc 2 stundām ņemam stilbiņus un ar visu marinādi liekam cepammaisā iekšā. Cepam apmēram 1 stundu 200grādos.


Pēc stundas cepšanās izņemam laukā, atgriežam maisu vaļā, apgriežam stilbiņus uz otru pusi un liekam vēl uz 30 minūtēm pacepties. Pēc tam viss. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.




Bija garšīgi un daudz!

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. interesanti-kāds ir sastāvs tītara garšvielai? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mēģināju pārtulkot, bet nesanāca. Tāpēc labāk nemaz nemēģināju kaut ko te pārtulkot un mājas lapā arī šīs garšvielas neatradu. Bet domāju, ka LV arī ir nopērkamas garšvielas tītara gaļai un sastāvs jau +/- būs līdzīgs.

      Dzēst