ceturtdiena, 2013. gada 7. marts

Spinātu - siera krēmzupa

Labs vakars!
Šodien pārmaiņām bagāta diena. Darbā. Nu tagad būs interesanta strādāšana, ka gandrīz viss kolektīvs saspiedies vienā draudzīgā, dažu kvadrātmetru plašajā telpā. Jūtu, ka nogurums tagad būs vēl lielāks nekā ir. Ceru tik, ka pusdienas pārtraukumos varēs baudīt siltos saules starus, par spīti tam, ka sola atkal aukstumu.
Šodien man bija partijas uzdevums - jaunākās atvases izņemt no bērnudārza. Ok. uzdevums nav grūts un visnotaļ viegli paveicams, ja vien galvā nešaudītos neuzvarama doma - ko gatavot vakariņās. Domāju, domāju un vēlreiz domāju un neko prātīgu nevarēju izdomāt. Taču, kaut kur prāta dziļākajās dzīlēs man nelika mierā vārds - spināti. Kā būtu, ja pieliktu klāt kausēto sieru? Nu ko?! Nobļāvos facebook'ā , ka vakariņās spinātu krēmzupa ar sieru un hokejs fonā, gaidīju, ka kāds pieteiksies. Acīmredzot vārds - spināti, liek mēmās šausmās sastingt. Lai jau!
Tā nu vārīju savu zupeli un priecājos, kad abas jaunākās atvases izēda vairākas porcijas. Viens divas, otrs trīs. Pat frikadeļu zupu vairāk par 2 porcijām nekad neēd. Šoreiz trīs!! Tā kā bērnus vārds spināti nebiedē!

Tātad, mums vajadzēs:
1 paciņu saldētos spinātus
1 paciņu kausētā siera
200ml saldā krējuma
4 palielus kartupeļus
1 paliels sīpols
2 ķiploku daivas
sāls
zaļumi zupai
melnie pipari
cukurs

Kartupeļus izmantoju kā biezinātāju zupai. Tos sākumā nomizo un sagriež mazākos gabalos. Pievieno sagrieztu sīpolu un ķiploku. Lej ūdeni tā, lai vismaz 3 pirkstu platumā nosedz un pievieno sāli, 1 tējkaroti cukura, un kaltētos zaļumus(dilles pētersīļi) un liekam vārīties.





 Kad kartupeļi ir sākuši vārīties tad pievieno spinātus un vāra līdz kartupeļi ir mīksti.



Pēc tam notiek blenderēšanas darbi. Sablendējam visu viendabīgā masā, liekam katlu atpakaļ uz mazas uguns un pievienojam kausēto sieru un saldo krējumu. Ļaujam uzmest burbuli un pagaršojam vai pēc garšas ir ok. Ja kas trūkst, to pievienojam. Slēdzam uguni nost un servējam galdā. Es klāt pievienoju baltmaizes grauzdiņus.






Lūk, neprasa daudz pūles un enerģijas. Bērniem garšo un pašiem arī.

Lai labi garšo!

8 komentāri:

  1. spinaatus leitoju daudz, katru dienu:D ģimene ar neraustās. ha!:D
    tagad kasu galvu ar ko kartupeļus aizvietot....zupa vilina:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kartupeļus var aizvietot ar lēcām. Arī skābeņu zupu tagad vāru ar lēcām. Un saldā krējuma vietā var likt jogurtu bez piedevām vai 10% kafijas krējumu.

      Dzēst
  2. un saldo krējumu.....laikam vienkaarshi izsviitroshu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kartupeļus aizvieto ar kartupeļu cieti. Tādā veidā nedaudz pietumā to zupu, ja nevēlās šķidru :) Un saldo krējumu arī var nelikt, man vnk. bija mājās, kam termiņš strauji tuvojās izskaņai :) Es Tavā vietā vnk. apcpetu sīpolu ar ķiploku, liktu klāt spinātus un pielietu vai nu dārzeņu buljonu vai vnk. ūdeni. Pēc tam kausētais siers klāt un pārējās garšvielas pēc garšas. :)

      Dzēst
  3. Kur tos spinaatus var nopirkt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Veikalā :) Pie saldētajiem dārzeņiem tirgojas saldētie spināti. Pie svaigajiem dārzeņiem - svaigie, bet tie ne vienmēr ir visur un pietiekamā daudzumā. Pagaidām izdevīgāk ir pirkt saldētos.

      Dzēst
  4. Sovakar pameginasu sito zupu - kaut kas jauns bus. Taisisu ar svaigiem spinatiem un bez kartupeliem. Vispar viens jautajums - kapec, kartupelus varot, tiem jaliek klaat cukurs?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es cukur lieku klāt, lai noņemtu ūdens garšu. to droši var arī nedarīt, bet kaut kā tā ir iegājies, ka pie saldajiem vienmēr lieku klāt šķipsnu sāli un pie sāļajiem cukuru. It sevišķi kur gatavošanā tiek izmantots ūdens.

      Dzēst