svētdiena, 2013. gada 24. marts

Šokolādes banānu ma(U)fini

Āliņģis bija super! Esmu atkal ar enerģiju uzlādēta visai nedēļai. Ko es darīšu, kad ledus izkusīs, nezinu. Bet kamēr vēl ir, tikmēr jāizmanto šī izdevība.
Un jau, ja nemaldos, trešo reizi, pēc peldes uznāk vēlme uzcept kaut ko garšīgu mājiniekiem. Un tie ir mafini. Pirmkārt ātri, otrkārt beidzot man mafinu panna, treškārt recepte ir vienkārša.
Tā nu šoreiz nolēmu par labu šokolādes mafiniem ar banāniem. Sākotnēji domāju izmantot citu recepti, nevis to, pēc kuras cepu iepriekšējo, taču gatavojot tā likās tik pazīstama. Paskatījos savās receptēs, nu ja, proporcijas gandrīz tādas pašas. Šeit tikai sviesta vairāk nepieciešam un cepamā pulvera. Nu neko, nosmējos pie sevis un cepu augšā. Sanāca ārkārtīgi gardi, pufīgi un maigi mafini.

Tātad, mums vajadzēs:
300gr. miltu
200gr. cukura
200ml piena
2 ēd.k. kakao
3 banānus
150gr sviesta
3 olas
3 tēj.k. cepamā pulvera
vaniļas esence

Sākumā liekam karsēties pienu kurā izkausējam sviestu. Pienu nevajag uzvārīt, tikai karsēt tikmēr lai izkustu sviests.


Bļodā iesitam trīs olas un kopā ar 200gramiem cukura, pievienojam dažas piles vaniļas esences un sakuļam visu gaiši dzeltenā masā.



Tad pievienojam "trekno" pienu un kārtīgi sakuļam. Tad pievienojam kakao un saspaidītu banānu. Visu kārtīgi samaisa.




Tad pievieno 300gramus miltu un trīs tējkarotes cepamā pulvera. Visu pēc tam kārtīgi samaisa un liek formiņās un cep gatavu. Cepu kādus 200grādos 15-20minūtes.








Mmm... kā radīti svētdienas vakaram un glāzei piena!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru