pirmdiena, 2013. gada 11. marts

Dzērveņu mu(A)fini

Labs vakars!
Vakar vakarā pēc sātīgajām vakariņām sagribējās ko saldu un garšīgu. Un kopš man ir mafinu panna es to patiesi novērtēju, cik ātri un vienkārši var tikt pie kaut kā garšīga. Šoreiz izdomāju, ka varētu uzcept dzērveņu mafinu, taču attapos, ka mūsmājās trūkst piena. Velns un elle, ko nu? Bet man mājās bija kokosriekstu piens. Jau esmu ievērojusi, ja nav baigās pretenzijas pret kokosriekstu pienu, tad ar to droši var aizstāt parasto pienu. Un galarezultātā šis kokosriekstu piens nemaz nav jūtams.
Otrs - mafini ir lieliska vieta, kur iztērēt dažādu alkoholisko dzērienu pārpalikumu izmantošana. Šoreiz - ķiršu vermuts. Es tādu nelietoju, kokteiļus negatavojām, tad nu man tā pudele no kādām viesībām visu laiku mētājās. Parasti pa šļukai pievienoju aknu pastētēm un tā, taču tagad ir iespēja izmantot mafinos. Un ziniet, bija baigi labi.
Vakarā bija šķīvis ar siltiem dzērveņu mafiniem un vakars bija izdevies.

Tātad, mums vajadzēs:
3 olas
300gr. milti
200gr. cukura
2 tēj.k. cepamā pulvera
200ml kokosriekstu piena(var aizstāt ar parasto)
80gr sviesta
75ml ķiršu vermuta(var aizstāt ar jebkuru citu vermutu vai liķieri)
sauja dzērveņu

Gatavošana kā jau iepriekšējiem mafiniem. Recepte pati par sevi vienkārša un rezultāts vienmēr izdodas.
Tad nu lejam pienu katliņā, pievienojam sviestu un liekam uz uguns uzvārīties.

Kamēr karsējas piens ar sviestu, olas sakuļam ar cukuru gaiši dzeltenā masā. Pēc tam ļoti uzmanīgi, nepārtraukti maisot, lejam iekšā karsto pienu.




Tad pievieno vermutu vai jebkuru citu aromātisku liķieri, var arī brendiju vai konjaku no vodkas vēlams atturēties un pievienojam cepamo pulveri un miltus. Visu samaisām viendabīgā masā.



Ņemam formiņas, lejam mīklu un ieberam dzērvenes. Cik daudz, tas no katra paša atkarīgs. Liekam sakarsētā cepeškrāsnī 200grādos cep 20 minūtes. Gatavus var pārkaisīt ar pūdercukuru, ja ir tāda vēlme.



Lūk, ātri, vienkārši un bezgala gardi.

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Bērniem pieliku klāt maršmelovus!!!
    Viņiem ļoti garšoja!!!
    (dzērvenes tad neliekam)

    AtbildētDzēst