svētdiena, 2013. gada 17. februāris

Zemnieku brokastis

Vakar vakars izvērtās diezgan garš. Atvases bija apņēmušās noskatīties Eirovīzijas2013 finālu. Pašiem jau acis krita ciet, bet nē... gulēt ne pa kam. Jānoskatās. Nu labi, lai jau skatās. Un tā, skatoties kā uz skatuvēes nāk kārtējie ņaudētāji vai lēkātāji es apdomāju, ko šodien gatavot pusdienās. Bija man te palikuši pāri vārītie kartupeļi. Doma bija šodien tos pusdienās uzcept, bet ko klāt? Un tā, pārcilājot prātā ledusskapja saturu prātā iezagās doma par zemnieku brokastīm. Manā izpratnē zemnieku brokastis - kartupeļi, žāvēta krūtiņa un olas. Un man to tik ļoti sakārojās, ka knapi atturēju sevi no šmorēšanas pusnaktī.
Šorīt pamodos un secināju, ka ārprātīgi gribas ēst un manu izsalkumu spēs remdēt tikai un vienīgi zemnieku brokastis! Nu tad atiet jūriņā! Pieēdāmies kā rukši, bet man sirds laimīga. Cik gan maz vajag, lai cilvēks būtu laimīgs!

Tātad, mums vajadzēs:
Vārītus kartupeļus
žāvētu cūka krūtiņu
olas
sīpols
ķiploks
eļļa
sāls

Daudzumi katram individuāli, jo šajā ēdienā nekādas proporcijas nav jāievēro. Vienīgi un tikai savas garšu kārpiņu vēlmes!
Sākumā pavisam nelielā eļļas daudzumā apcepam kartupeļus, kas sagriezti palielos gabalos un pārkaisīti ar sāli.

Otrā pannā liekam sagriezto gaļu. Man bija Ramatas auksti kūpinātā krūtiņa, kas pilnīgi un noteikti bija piesūcināta ar daudzajiem E burtiņiem. Sagriežam arī diezgan palielos gabalos un liekam cepties. Apcepam uz lielas uguns kādas minūtes piecas un tad pievienojam sagrieztu sīpolu. Cepam līdz sīpols sāk kļūt caurspīdīgs, tad pievienojam vienu ķiploku daivu. Aromāts izplatās vienkārši dievīgs. Maisot pakarsējam kādu minūti - divas un liekam klāt kartupeļiem.







Gaļu kopā ar kartupeļiem turpinām cept kādas minūtes piecas, lai tauki, kas izdalījušies no gaļas sasūcas kartupeļos. Tad pievienojam olas. Es liku kādas četras un kārtīgi samaisa, lai olas vienmērīgi sajauktos ar kartupeļiem un izceptos. Viss. Servē galdā!


Ātri, sātīgi un garšīgi! Un nav jau tikai brokastīs jāēd. Lieliski noder arī ašām pusdienām vai vakariņām.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru