svētdiena, 2013. gada 3. februāris

Vistu spārniņu uzkodas

Laba diena!
Nu ko, sveicu jau šī gada otrajā mēnesī - februārī. Janvāris paskrēja tik ātri, ka ne acis pamirkšķināt, kur nu vēl gatavošanai laiku atrast. Ceru, ka vakariem kļūstot gaišākiem, arī vēlme un idejas radīsies aizvien vairāk un vairāk.
Vakar, bariņš līdzīgi domājušie, nolēmām uztaisīt burgeru vakaru. Parasti kā tematiskām ballītēm izvēlās suši, tortillas vai picas. Mēs šoreiz izlēmām par labu burgeriem. Nezinu kā tiem pārējiem pieciem, bet man garšoja un likās, ka izdevās ļoti labi. Izmaksas sadalījām uz galviņām. Pareizāk sakot, katram bija noteikts, ko atnest. Inga ar Kristapu, lai būtu autentiskāks vakars, burgeru bulkas bija iepirkuši Hesburgerā. 0.20ls gabalā. Trīsdaļīgā. Tā kā to droši ņemiet vērā, kad izdomāsiet par labu burgeriem. Bez burgeriem es vēl cēlu galdā kartupeļus free. Tos gan pirku saldētos, tādi mazi salmiņi caurspīdīgā iepakojumā un kas par burgeriem bez vistas nagetiem. Taču fileja dārga, nolēmu, ka nenāktu par ļaunu vistas spārniņus iemarinēt, apvīļāt rīvmaizē un izcept eļlā. Pareizāk sakot izvārīt eļļā. Ja jau, tad jau! Marinādei izmantoju mērces, ko kādu laiku nebiju kustinājusi. Un sanāca baigi labie spārniņi. Lieku uz sirds, nemeloju! Ātri, ērti un garšīgi.

Tātad, mums vajadzēs:
1.5kg vistu spārniņus
nepilna ēd.k. galda etiķa
4 ēd.k. saldskābās čili mērces
4 ēd.k. vorčesteres mērces
1 tēj.k. ķiploku pulvera
sāls
1l eļļa cepšanai
rīvmaize

Vistu spārniņus sadala trīs daļās galiņus atstājot buljonam vai kaķim. Pārējo liek bļodā un pārkaisa ar 1 tējkaroti sāli un 1 tējkaroti ķiploku pulvera (uz paciņas rakstīts ķiploki malti).





Tad pievieno nepilnu ēdamkaroti galda 9% etiķi un vienādās devās čili mērci un vorčesteres mērces. Man bija no katras pa 4 ēdmakarotēm. Bet šeit ir vistīrākā improvizācija. Tad visu kārtīgi samaisa un noliek malā iemarinēties. Man, līdz cepšanas brīdim pagāja apmēram stunda, varbūt nedaudz vairāk.



Kad pienāk cepšanas brīdis, lejam eļļu dziļā pannā vai katlā un kārtīgi uzkarsējam. Bļodā ieberam rīvmaizi kurā apvārtām vistu spārniņus. Pēc tam liek karstajā eļļā cepties līdz gatavs. Apmēram minūtes 5-7 līdz spārniņi paliek brūngani. Pēc tam ķeksē ārā un ļauj notecēt no liekās eļļas. Viss, servē galdā!






Vakar vismaz divi no ēdājiem solījās mirt no pārēšanās. Nesagaidījām!


Lai labi garšo!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru