trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Vistas spārniņi krējuma/sinepju/medus mērcē cepeškrāsnī

Labs vakars!
Nav noslēpums, ka es aizvien vairāk un vairāk sāku izvēlēties tādas receptes, kas neprasa lielu laika patēriņu. Jo lai arī sākumā liekās, ai, kas tad tur... šis tas jāsagriež, tas tikmēr nedaudz jāpatur marinādē un tā tālāk, neskatoties uz pašam šķietamo raito darbību laiciņš paskrien nemanot. Kur nu vēl pats gatavošanās process un tad sanāk tā, ka vakariņas ēd īsi pirms gulētiešana. Tad nu sāku meklēt tādas receptes, kas varētu būt optimāli ātras un tomēr ne vienveidīgas.
Viena no šīm lietām man liekas krēmzupas. Augstākais minūtēs četrdesmit piecās jūs jau tiksiet pie gardas maltītes, turpretī buljonzupas prasīs krietni vairāk laika. Ar gaļām tas pats. Vista, tītars un maltā gaļa ir tās, kas gatavojas viss ātrāk.
Tā nu kārtējo reizi apdomājot ko gatavot vakariņās, apstājos pie vistas. Mājās kā reiz vistu spārniņi viens kilograms ir. Tātad... ko klāt? Un lai mazinātu laika patēriņu, ko pavadi pie plīts stāvot, nolēmu ka likšu kopā ar dārzeņiem. Manā gadījumā - kartupeļi, mazie tomātiņi, sīpols, ķiploks. Bet marināde vai mērce? Ticu, ka arī vienkārši apsālot un appiparojot būtu nāvīgi gardi. Taču man tas neder. Man vajag kaut ko jaunu. Un te internetā uzdūros receptei, kurā izmantots krējums - sinepes - medus. O!! Cepeškrāsnī šo variantu neesmu gatavojusi un lai arī receptē bija norādīts skābais krējums, es izmantoju pusaizsākto saldā krējuma paciņu. Un ziniet... lai arī laiciņš paiet, kamēr izcepās gatavs (Man mazā panna un cepšanas process ir nedaudz ilgāks), esmu makten priecīga par šo recepti!

Tātad, mums vajadzēs:
1kg vistu spārniņus
6-7 vidējus kartupeļus
2 sīpolus
4 ķiploku daiviņas
sauja mazo tomātiņu (chery vai plūmītes)
200ml saldā krējuma
2 ēd.k. sinepes
1 ēd.k. medus
sāls
garšvielas vistas gaļai.

Sākumā spārniņus sadala trīs daļās. Pašus spārnu galiņus var atlikt malā, citai reizei buljonam. Liekam bļodā un pārkaisām nedaudz garšvielu vistas gaļai. Samaisa.

Nomizotos kartupeļus sagriež mazākos gabalos. Pēc tam pievieno uz pusēm sagrieztus tomātiņus, sīpolus, kas sagriezti pusripiņās un sakapātas 4 daiviņas ķiploka. Pārkaisa ar sāli.




Tālāk gatavo mērci. Saldo krējumu lej bļodā, pievieno 2 ēdamkarotes sinepes un vienu ēdamkaroti medus. Samaisa un lej klāt vistai ar dārzeņiem. Visu kārtīgi samaisa un kārto cepamtraukā. To nosedz ar folliju un cep 220grādos kādu stundu līdz gaļa un kartupeļi mīksti. Ja vēlas, pirms beigām var noņemt folliju, lai vista nedaudz apbrūninātos.








Lūk, daudz enerģijas neprasa, tik jāskatās, cik ātri gatavs. Ja man būtu lielā cepeškrāsns un es šo visu labumu varētu izlikt lielākā pannā, izceptos kādās minūtēs 45. Tā man pagāja apmēram stunda.

Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. Paldies par šo dievīgo recepti, bija izcili!

    AtbildētDzēst
  2. Ljoti garshiigi sanaaca!!!! Un nav jaastaav pie pliits.

    AtbildētDzēst
  3. Man gandrīz nekad nesanāk ēdieni, kur saldais krējums jākarsē. Saraujas kurkuļos, kaut gan svaigs krējums bija. Bet gardi tāpat bija.

    AtbildētDzēst