sestdiena, 2013. gada 16. februāris

Mani pirmie mU(a)fini

Nu ko, šodien ir īpaša diena.
Šodien es pirmo reizi nopeldējos āliņģī. Paldies Mimosai, kas mani paņēma kompānijā un ļāva realizēt savu mazo sapnīti par peldēšanos ziemā. Bija auksti, bet forši! Adrenalīns visai dienai un vēl mazliet. Un šodien, pēc rīta atspirdzinošās peldes es veicot lielo iepirkšanās tūri, nospļāvos un nopirku mafinu pannu.
Mana elektriskā plīts ir ļoti maza un parastā mafinu panna neder. Jāpērk silikona, bet ne visos veikalos tā ir pieejama. Vismaz Prismā tādas nebija, tāpēc ņēmu metāla ar domu - tak jāder! Aha, skuju! Pannas rokturi ne pa kam neievilka savus vēderus un cepeškrāsnī to iekšā nevarēju dabūt. Skāde!! Taču, labi, ka man ir tāds saimniecisks cienītais un viņš piedāvāja man šos rokturus nozāģēt nafig! Man jau divreiz nav jāsaka, un ļāvu viņam rīkoties. Un lūk!! Beidzot es esmu tikusi pie mafinu pannas un nu es beidzot varēšu izpausties arī šajā žanrā!

Tātad, mums vajadzēs:
300gr. miltus
300gr. cukura
150ml piens
3 olas
3 ēd.k. mandeļu skaidiņas
50ml Moka liķieri
2 tēj.k. cepamā pulvera
80gr. sviesta
vaniļas esence
mandeļu esence

Sablendē 3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņas. Pienu ar sviestu un mandeļu skaidiņām uzvāra.

Olas kopā ar 300gramiem cukuru saputo gaiši dzeltenā masā. Tad ļoti uzmanīgi nepārtraukti maisot, vislabāk ar mikseri pievieno karsto piena-sviesta masu.




Tad pievieno pa dažām pilēm vaniļas un mandeļu esenci, tāpat pievieno 50ml Mokas liķieri un visu kārtīgi samaisa. Pēc tam pievieno 2 tējkarotes cepamā pulvera un piesijā 300 gramus miltu. Kārtīgi samaisa viendabīgā mīklā.





Mafinu pannā liekam papīra formiņas un liekam mīklu apmēram līdz pusei. Pārkaisām pāri ar atlikušajām mandeļu skaidiņām un cep 200grādos 20-25minūtes līdz zeltaini brūni. Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.





Lūk, gardum gardi, ka pašai neaprakstāms prieks! Jāslēpj no pārējiem mājiniekim, lai pašai ar kas paliktu pāri.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru