sestdiena, 2013. gada 16. februāris

Liellops marinādē tomātu mērcē

Labs vakars!
Šī recepte tapa jau ceturtdien, tikai tagad es esmu piesēdusies, lai šo recepti publicētu.
Ar liellopu ir tā, ka bieži vien to izvairās gatavot, jo baidās, ka tas būs sīksts, sauss un diezgan grūti sagremojams. Arī es par liellopu domāju gandrīz tā pat. Vārds liellops man asociējas ar ilgu sautēšanu, bet garšīgu rezultātu. Taču aizvien vairāk un vairāk parādās receptes, kur liellops tiek diezgan ātri pagatavots, bez lielas sautēšanas.
Šo marinādes recepti man iedeva mana dārgā kolēģe. Sakot, ka garšo nāvīgi labi! Sākumā es domāju, ka stingri pieturēšos pie receptes, taču beigās nolēmu improvizēt un klāt pievienot tomātus. Saulē kaltētus un konservētos. Doma bija to pagatavot kā tādu mērci, ko servēt virsū rīsiem, taču tad pieteicās viesos Milēdija un es beigās rīsus piegāzu klāt katla saturam. Sanāca tāds imporvizēts plovs. Pie tam, mēs tik ļoti bijām aizrāvušās ar šampanieša dzeršanu un runām par vīriešiem, ka gandrīz vai nenobildēju gala rezultātu, pirms rīsu pievienošanas. Tā kā ņemiet par labu, bet recepte sanāca ļoti laba!

Tātad, mums vajadzēs:
500 gr. liellopa mīkstuma
4 sīpoli
3 ķiploku daivas
sauja sagrieztu saulē kaltētu tomātu
1 mazā bundža konservēto tomātu
1/2 laima sula
2 ēd.k. sojas mērces
1 ēd.k. medus
sāls
pipari

Gatavošana gaužām vienkārša un neprasa daudz pūļu. Sākumā iemarinē gaļu. Liellopa mīkstumu sagriež tievās strēmelītēs.

Gatavo marinādi. Bļodiņā sajauc, vienu ēdamkaroti medus, divas ēdamkarotes sojas mērces un piespiež 1/2 laima sulas. Visu kārtīgi samaisa un pievieno gaļai. Tad pievieno piparus, piespiež 1 daiviņu ķiploku un kārtīgi samaisa. Atstāj uz minūtēm 30 iemarinēties.






Kamēr gaļa marinējas, sagriežam sīpolus un saulē kaltētos tomātus. Lejam katlā nedaudz eļļu no saulē kaltētajiem tomātiem un tos liekam apcepties. Cep apmēram minūtes 5-7. Tad pievieno saspiestus konservētos tomātus, atlikušās ķiploku daivas un uz mazas uguns sautē minūtes 20.







Kad gaļa iemarinējusies, uzkarsējam pannu un liekam gaļu aši apcepties. Apcep kādas minūtes 5 ne vairāk. Tad pārvieto katlā pie tomātiem un pasautē minūtes 15. Viss. Servē galdā.



Visiem ļoti garšoja un zinu, ka šo es gatavošu atkal. Tikai neaizmirst.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru