pirmdiena, 2013. gada 11. februāris

Kokosriekstu piena vārītais krēms

Labs vakars!
Pēdējā receptes ierakstā, pie smalkmaizītēm ar mandeļu krēmu, kāda lasītājs/lasītāja uztraucās par manu figūru. Ko lai saka patiesībā pamatīgi samulsu un nezināju ko teikt. Laikam jāsaka, esmu normālas miesas uzbūves sieviete ar varbūt arī kādu lieko kilogramu. Es savam svaram nesekoju līdzi un kamēr vien ielienu savās 38. izmēra biksēs, tikmēr trauksmes zvanus neceļu. Pie tam, es jau negatavoju sev vienai. Man ir vēl četras ar visnotaļ labu apetīti apveltītas mutes un viss mans brūvējums sanāk dalīt uz pieci. Ja vien nepiesakās viesi. Tā kā, lai nu paliek!
Par šo krēmu es iedomājos jau kādu brīdi atpakaļ. Praktiski, kā tikko uzcepu mandeļkrēmamaizītes. Jau čujs man teica, vajag pamēģināt ar kokosriekstu pienu. Un ziniet!! Manam čujam bija 100% taisnība. Sanāca kaut kas ārprātīgi gards. Visi kokosriektu mīļi var sarosīties un šo krēmu izmantot kā smalkmaizītēs tā arī kūkās. Šis krēms lieliski aizstās vārīto krēmu vulgaris. Un pagatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu! Es gan krēmu gatavoju ne cepšanai, bet pieliekot vairāk kartupeļu cieti un olas, var izmantot cepšanai. Es paralēli krēmam sacepu kārtainās mīklas maizītes un tās pēc tam sapildīju ar krēmu.

Tātad, mums vajadzēs:
4 olas
1 bundžu kokosriekstu pienu
3-4 tēj.k. ar kaudzi kartupeļu cietes
50gr. cukura
4-5 olu dzletenumus
dažas piles vaniļas esences

kārtainā mīkla

Sākumā gatavoju krēmu. Katliņā lej kokosriekstu pienu, pievieno 50 gramus cukura un liek vārīties.

Bļodā iesit 4 olu dzeltenumus. Ja grib cept, iesaku ņem 5 olu dzeltenumus. Pievieno apmēram 1 nepilnu ēdmakaroti cukura un 3 tējkarotes ar kaudzi kartupeļu cietes. Un jau atkal, ja krēmu grib izmantot cepšanai, tad iesaku likt 4 tējkarotes kartupeļu cietes. Visu šo sakuļ gaiši dzeltenā masā.



Pēc tam, karsto tikko uzvārījušos pienu lēnām un ļoti uzmanīgi pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem. Es sākumā pievienoju pa ēdamkarotei, enerģiski maisot, pēc tam jau mazā strūklā lēju klāt. Pēc tam šo masu pārlej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns karsē līdz  krēms sabiezē. Atstāj vēsumā atdzesēties. Gatavs lietošanai.





Es no kārtainās mīklas izcepu smalkmaizītes kuras atdzisušas uzpildīju ar šo gardo krēmu.




Tieši tik vienkārši tas ir. Lai cepot kārtainās mīklas maizītes visa mīkla neuzpūstos es uz krēma paredzētajām vietām uzliku riekstiņu formas. Gana smagas, lai atstātu nelielu iedobi krēmam.


Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. paldies par lielisko recepti. vārīju krēmu biskvīta kūkai. daļai krēma pieliku kakao pulveri. garša atgādināja pudiņu, konsistence laba smērēšanai un vienkāršu rotājumu veidošanai. meita, kura piena olbaltuma un laktozes alerģijas dēļ līdz šim nebija ēdusi tortes, bija priecīga. "Man pirmo reizi ir īsta dzimšanas dienas torte".

    AtbildētDzēst