ceturtdiena, 2013. gada 24. janvāris

Tomātu krēmzupa ar kausēto sieru un saldo krējumu

Labs vakars!
Nu ko, skatos, ka piekrišana manām bildēm ir liela, ja jau tās tik nadzīgi kopē un pārpublicē tālāk. Man jau nav žēl, bet vai tiešām ir tik grūti izrādīt kaut mazāko cieņu un pie bilžu pārpublicēšanas norādīt atsauci no kurienes konkrētās bildes iegūtas? Kas ir autors? Acīmredzot sapratne par to ir visai maza.
Taču, nebojāšu savu noskaņoju dažu ļautiņu dēļ. Galu galā dzīve ir pārāk īsa, lai savus nervus dēļ tā tērētu. Taču tas nenozīmē, ka ļauju tagad visiem kam vien ienāk prātā pārkopēt manas bildes. Un jā, paldies visiem, kuri ziņo par šo netaisnību! Paldies!
Runājot par zupu. Sen mājās nebiju gatavojusi tomātu krēmzupu. Tā nu sanāca, ka vakar ar cienīto, braucot mājup, pārspriedām ko un kā ēdīs vakariņās. Cienītais ieminējās, ka labprāt vakariņās panašķētos ar bulciņām un tēju. Es viņu pilnībā atbalstīju šajā lēmumā un līdz ar to bija skaidrs, ka vakariņās labprāt ēstu kaut ko vieglu. Piemēram krēmzupu. Pie tam, zupa pagatavojas ātri un bez liekas enerģijas patēriņa. Kā reiz, viesos pieteicās arī Inga un Kristaps. Ideāli. Zupa garšoja visiem, katrs izēda pa divām porcijām, kas jau liecina, ka bija labi.

Tātad, mums vajadzēs:
2 lielās bundžas konservētu tomātu
500ml saldā krējuma
1 paciņa kausētā siera
2 vidēji lieli sīpoli
ķiploku daiviņa
sāls
pipari
baziliks
baltmaize

Sākumā sagriež sīpolu un nelielā eļļas daudzumā to viegli apcepina. Pēc tam pievieno konservētos tomātus, man tie bija sagriezti gabaliņos. Bet ja ir veselie, tad tos vajag saspaidīt. Un liekam vārīties, pagaida kad uzvārās un nogriežot liesmu mazāku, vāra kādas minūtes 20.



Kamēr vārās zupa, gatavo grauzdiņus. Sagriež gabaliņos baltmaizi un liek cepeškrāsnī cepties.

Kad zupa vārījusies kādas 20 minūtes, pieberam klāt sāli, nedaudz cukuru un baziliku. Pakarsējam kādas minūtes divas un tad sablendējam viendabīgā masā.

Liekam katlu atpakaļ uz uguns un pievienojam kausēto sieru. Karsējam līdz siers izkusis un tad pievienojam saldo krējumu. Lēnām karsējot to vēlreiz uzvāra, pievieno 1-2 ķiploku daiviņas un slēdz uguni nost. Ļauj kādu minūti ievilkties un var servēt galdā.




Lūk, īsā laikā zupa gatava. Pagatavošanas laiks apmēram 30 minūtes, tieši tik, cik var izturēt garā darba dienā nogurdināts, nobadināts strādnieks! Arī sastāvdaļas atrodamas gandrīz visos veikalos, par galīgi mazajiem piemājas ūķīšiem nezinu, bet super netto un maxima x šos produktus atrast var viegli.

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Vēlētos zināt arī ūdens daudzumu vai proporcijas.

    AtbildētDzēst
  2. Dievīga zupiņa sanāca! Man grūtākais bija pagaidīt tās pāris minūtes kamēr zupa ievelkās! :))) Paldies!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par recepti, aukstā tomātu zupa vairs nav topā:))
    Ilona.

    AtbildētDzēst