svētdiena, 2012. gada 2. decembris

Zitinjas adventes cepumiņi

Šodien rāma diena, kā jau pie adventes pienākas. Laiskas brokastis un nekādi dižie plāni, kā nekā rīt uz darbu. Beidzot! Tad nu atļāvos nedaudz sapucēties un izdomāt, ka vakariņās varētu uzcept cepumus. Pamudinājums bija no vakardienas palikušās šokolādes glazūras pārpalikumi. Žēl ārā mest, apēst par treknu. Tātad jācep cepumos. Palūrēju internetā, vai kāda interesanta recepte manu uzmanību saistīs. Taču nekā. Manu uzmanību saistīja karameļu krēms, iebiezinātais piens un mandeļu skaidiņas. Nē, nu ja jau izvirst, tad izvirts un to visu saliku vienā lielā brūnā kišmišā. Galarezultāts sanāca pārsteidzoši labs. Tiesa, garšas ziņā dominēja šokolāde. Bet vienalga, ar pienu gāja iekšā kā smērēts. Tagad domāju, kāda x pēc es tik daudz apēdu.

Tātad, mums vajadzēs:
100gr. sviesta
3 glāzes miltu
2 olas
2 tēj.k. cepamā pulvera
3-4 ēdmakarotes karameļu krēma
3-4 ēdmakarotes iebiezinātā piena ar cukuru
1/2 tāfelītes kausētas šokolādes.
1/2 iepakojuma mandeļu skaidiņas
šķipsna sāls.

Gatavošana, vienkāršāka par vienkāršu. Sākumā sviestu istabas temperatūrā sajauc kopā ar 3-4 ēdmakarotēm karameļu masas.

Tad pievieno kausēto šokolādi un 3-4 ēdamkarotes iebiezināto piena. Samaisa viendabīgā masā. Tad pievieno divas olas un atkal kārtīgi samaisa viendabīgā masā.



Tad pieber apmēram pus paciņu mandeļu skaidiņas. Samaisa, pievieno 2 tējkarotes cepamā pulvera un 3 glāzes miltu. Visu samīca viendabīgā masā. Mīkla ir ķepīga, bet pabieza. Viegli veidojama.



Gatavo mīklu kādas 20minūtes patur ledusskapī. Pēc tam ņem pa piciņai un veido cepumiņus. Mīkla daudz neizplūst, līdz ar to, var droši taisīt plānus. Dekorē, ja ir tāda vēlme un cep 200grādos kādas 5-8minūtes (ja ir plāni, ja biezāki, tad cep ilgāk, kādas 10-15minūtes.) Tas arī viss, servē galdā.




 Ar pienu garšo debešķīgi.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru