pirmdiena, 2012. gada 17. decembris

Vistas filejas gabaliņi saldā krējuma-sinepju mērcē

Lāābs vakars!
Es šodien jūtos kā izžmiegts citrons un neba nu velti. Brīvdienas bija tik piesātinātas, cik vien piesātinātas varēja būt.
Sākšu ar piektdienu, kad mums ar cienīto bija savs mazs, mīļš jubilejums. Vien nieka daži gadiņi, kopš kopā sametām kauliņus. Tur gan viss pa mierīgo, taču tirpas bija visu dienu. Kā nekā trīs atvases liecina, ka laiciņš ir pagājis diezgan, lai gan pašiem liekas, ka tik vakar sametāmies kopā. Bija mums svētku vakariņas un romantika.
Sestdien pienāca tā ilgi gaidītā diena, kad svinējām cienītajam jubileju, kas pēc pases datiem iekrīt šodien. Svinējām tādā jaukā vietā kā Farmācijas muzejā. Mūsu ģimenei un viesiem patika. Izpalika cepšana un šmorēšana, pārēšanās un tā jo projām, tā vietā ieguvām daž ne dažādas zināšanas un 4 stundas palidoja vēja spārniem. Pēcāk dejas Līvu laukumā un neliela pasēdēšana kādā no Vecrīgas kafe. Mājās pārradāmies krietni pēc pusnakts un vakar jutos diezgan grūti. Viesos pieteicās Milēdija, kura arī piedalījās visā svinību programmā. Tā mēs abas divas centāmies nākt pie saprašanas, vienu otru atbalstot.
Visai šai atbalsta programmai pa vidu, bija arī jāpagatavo maltīte ģimenei. Nu ko, te mirklis pārdomu. Saprotu, ka man patreizējais stāvoklis nebūt nav no tiem kulināriskākajiem, taču padoties nedrīkst. Vēl vakarā bija jāsarūpē cienasts, ko cienītajam nest uz darbu. Tā nu ar visiem dvēseles spēkiem, aiztriekusi cienīto uz veikalu pēc nepieciešamā cienastam, izdomāju, ka ehhh... lai iet vistas fileja. Taisīšu saldajā krējuma mērcē. Ātri un labi. Taču te manu skatu saistīja Polijā pirktās graudainās franču sinepes. O! Šito liksim klāt un visam tam klāt vēl spagetti novārīsim. Domāts darīts un sanāca ļoti laba maltīte, grūtiem pēcjubilejas rītiem.

Tātad, mums vajadzēs:
2-3 gab. vistas filejas
500ml saldā krējuma
5-6ēd.k. graudainās sinepes
1 liels sīpols
3 ķiploku daiviņas
2 ēd.k. sviesta
sāls
cukurs
karijs
melnie pipari

Gatavošana gaužām vienkārša un neprasa pārāk lielas pūles. Sākumā smalki sakapā sīpolu ar ķiplokiem. Katlā izkausē apmēram 2 ēdamkarotes sviesta un ber sakapātos sīpolus ar ķiplokiem.



Kamēr katlā cepās sīpoli ar ķiplokiem, tikmēr gabaliņos sagriež vistas fileju. Ber katlā iekšā, pievieno sāli/piparus/kariju un kārtīgi samaisa. Tad pievieno apmēram 1/2 glāzi ūdens un pieber kādu šķipsnu cukura, un sautē līdz vistas fileja gatava. Apmēram 15-20minūtes.




Kad vista gatava, pievienojam sinepes. Man bija palikusi puse burciņas un kopumā tas bija gandrīz 6 ēdamkarotes. Tā kā šīs sinepes maigas pēc garšas, ja būtu vairāk, liktu vēl. Pēc tam pievienoju saldo krējumu un karsēju līdz uzmet pirmo burbuli. Tad, ja vēlas, var pietumēt, ja ne, servē galdā. Manā gadījumā ar spageti.




Lūk, absolūti nekāda revolūcija. Viss jaunais ir labi aizmirst vecais utt. uttp. Bet kad pats esi ar tādu apgrūtinātu saprašanu un trīcošām rokām, tad šo pagatavot var nakts vidū ar aizsietām acīm. Un zin, ka vienmēr garšos lieliski.

Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. ak, cik tas bija fantastiski!
    (protams, novērtēju, ka pati tiku aizsūtīta pagulēt min30,kamēr top vakariņas)

    Labi, ka ir draudzene - virtuves pavēlniece ;)
    Mileedija.

    AtbildētDzēst
  2. Draugam garšoja vairāk kā man, bet kopumā, ļoti garšīgi, ja ņem vērā, ka sinepes man ļoti negarašo :) Paldies par recepti :)

    AtbildētDzēst
  3. Paldies :) pamēģināju. Garšoja ļoti :)

    AtbildētDzēst