ceturtdiena, 2012. gada 20. decembris

Cūkgaļa ar mango-paprikas mērci

Labs vakars!
Nu ko, rīt ir tā diena, kad daļa pasaules iedzīvotāju juks prātā. Es ceru, ka palikšu pie skaidrā saprāta, jo brīvdienas man ir saplānotas gandrīz pa minūtei un to visu ieplānoto man ļoti gribas piedzīvot.
Pie tam, šodien ir īpaša diena vidējai atvasei jubileja. Skaista, apaļa un nozīmīga.
Vispār šī nedēļa ir tāda, nekāda. Kā jau jebkura pirmssvētku nedēļa. Rīt vispār, nekāda strādāšana nebūs, bet diena jānodzīvo pirms lielā brīvdienu maratona.
Šodien manī ir atgriezusies gatavot kāre. Idejas galvā daudz un dažādas un ar nepacietību gaidu, kad varēšu tās izmantot. Savā ziņā, forši, ka ir svētki. Jo tas nozīmēs, ka man būs jāgatavo un tā ir lieliska  iespēja pagatavot visu, kas maisās pa galvu. Taču tas liecina arī par to, ka pēc šāda gatavošanas maratona iestāsies panīkums. Kā ir labāk, nezinu. Bet kamēr vēl ir vēlme gatavot, nolēmu šodien pagatavot cūkgaļu mango-paprikas mērcē. No sākuma domāju tikai mango mērcē, taču kāda iekšēja balss čukstēja, ka vajag arī papriku klāt. Un ar to es trāpīju desmitniekā. Sanāca ļoti garšīgi, pat atvases, neskatoties uz  bērnudārza Ziemassvētku pasākumā saēstajiem našķiem, savas porcijas noēda viens un divi. Laikam jau garšoja.

Tātad, mums vajadzēs:
5-6 šķēles cūkas kakla karbonādes
1/2 no mango
2 nelielas paprikas
1 paliels sīpols
2 ķiploku daivas
2 ēd.k. citrona sulas
1 tēj.k. cukura
3-4 ēd.k. gaišās sojas mērces
2 ēd.k. mango čili mērces
sāls
eļļa cepšanai

Sākumā iemarinē gaļu. Cūkgaļas šķēles liek bļodā, pievieno 3-4 ēdamkarotes sojas mērces, 2 ēdamkarotes citrona sulas un 1 tējkaroti cukura. Visu kārtīgi samaisa un atliek uz kādām 30 minūtēn marinēties.



Kamēr marinējas gaļa, lēnu garu smalki sakapājam sīpolu un divas nelielas ķiploku daiviņas. Pannā ielej nedaudz eļļas un uz lēnas uguns liek cepties.


Kamēr cepās sīpoli ar ķiplokiem, smalkos gabaliņos sakapā papriku. Tad pievieno pannas saturam.

Apmēram pusi no mango nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Pievieno pannas saturam un turpina uz lēnas uguns karsēt kādas minūtes 10. Tad pievieno čili mango mērci un šķipsnu sāli turpina uz lēnas uguns karsēt minūtes 15.


Kamēr karsējas mango ar papriku, sākam cept gaļu. Lejam pannā nedaudz eļļas, uzkarsējam un liekam cepties gaļu. Cepam no abām pusēm brūnu, nedaudz apkaisot ar sāli. Apmēram 3-4minūtes, līdz gaļa ir gatava.


Kad mango un paprika ir karsēti 15minūtes ņemam nost no uguns un sablendējam viendabīgā masā. šo iegūto masu tad arī bagātīgi uzsmērējam izceptajai gaļai un servējam galdā.






Lūk, garda maltīte gatava. Jāsaka, ka man pašai ļoti garšoja un pēc savas gaļas gabala apēšana, nopietni apsvēru, vai neķerties klāt otram gabalam. Tikai vēlā vakara stunda un nogurums teica, ka varbūt labāk nevajag?! Šodien tiem paklausīju.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru