trešdiena, 2012. gada 21. novembris

Zivju burgers

Labs vakars!
Izskatās, ka mūsmājās lazarete pamazām beidzas. Vismaz cienītais ir atžirdzis, tik rīt pie ārsta pieskaitāmības zīme jādabū. Nu jau atkal varēs pamazām ieiet ikdienas ritmā. Man gan nav nekas pret ilgāk no rītiem pagulēt, taču man kā zīdainim, režīms nomierina un rada drošības sajūtu. Viss ir kārtībā.
Šodien pat, vēl desmit minūtes pagulēt un es noteikti aizgulēšos, taču tagad celties un velties uz darbu ir par agru. Ko darīt? Cēlos un vēlos un šodien atļāvos uz darbu braukt ar trim transportiem. Izklausās jau šausmīgi, bet realitātē tas nepavisam nebija šausmīgi. Kaut kā jau tās desmit minūtes bija jāizlīdzina. Tad nu atļāvos vietējā Narvesn kioskā nopirkt cafe latte un žurnālu. 25minūtes svētlaimes garantētas un pirmo reizi secināju, ka tramvajs baigi ātri atbrauc līdz centram.
Darbā kā jau darbā un kā tuvojas pusdienlaiks, tā smagās pārdomas klāt. Pusdienas ir ļoti sāpīgs jautājums. Arī vakariņās bija smagas pārdomas, ko tad nu gatavot. Zvanīju cienītajam un uzdevu partijas uzdevumu, izdomāt ko ēdīsim. Pēc brīža uzdevumu bija izpildījis. Sēdējā pie i-neta un lasīja recpetes kur viena no galvenajām sastāvdaļām ir zivs. Ahā! Tātad, zivs vakariņās. Nu labi! Silti ieteicu viņam negaidīt mani mājās, bet rīkoties, uz ko es saņēmu nepārtulkojamu murmulēšanu, ka.... Tiešām nevarēju iztulkot. Labi! Lai būtu. Nonācām pie kompromisa par to, ka varētu pagatavot zivs burgerus. Abi vienbalsīgi par to nobalsojām un tad nu sūtīju cienīto radošajā komandējumā pēc zivīm. Rezultāts sanāca labs. Vidējā atvase kas ar zivīm parasti ir uz jūs, šoreiz ēda šņakstēdams. Laikam bija lietojams!

Tātad, mums vajadzēs:
pikšas smalkmasa vai jebkuras citas zivs smalkmasa
burgeru maizītes
ola
sāls
pipari
zaļumi - dilles, pētersīļi
ķiploku mērce
graudainās sinepes
rīvmaize
un viss ko sirds kāro papildus - tomāti, marinēti gurķi, sīpols utt.

Sakapājam nedaudz dilles un pētersīļus. Burtiski pāris zariņus un pievienojam zivju smalkmasai. Smalkmasa tas tā cēlāk skan nekā kotlešu masa. Var nepirkt gatavo smalkmasu, bet gan pašam smalki sakapāt zivs fileju. Var arī nepirkt pikšu, bet gan jebkuras citas zivis, kas garšo. Konkrēti šo smalkmasu pirku Rimi par 3.19ls/kg

Pēc tam pievieno olu, piparus un sāli. Visu kārtīgi samīca. Lej eļļu pannā, uzkarsē. Atsevišķā traukā ieber rīvmaizi. No zivju masas veido kotletei līdzīgu veidojumu, apvīļā rīvmaizē un liek cepties.




Cep līdz zeltaini brūnas no abām pusēm. Gatavību pārbaudot ar dakšu. Ja iedurot, kotlete nāk līdzi, tātad gatavs.
Kamēr cepas zivs kotletes, cepeškrāsnī uzsildām burgermaizītes. Un sagatavojam papildus apgreidu. Es izvēlējos salātus, tomātus, marinētu gurķi un sīpolus. Sīpolsu cienītais paģērēja. Mērcēs izmantoju ķiploku mērci un graudainās sinepes. Bet arī šeit ir brīva improvizācija par tēmu - ar ko vislabāk garšotu zivs kotlete.


Kad maizītes uzsilušas, zivs kotletes gatavs sākas pats labākais posms. Kārtošana! Te ir brīva vieta fantāzijai.  Es no sākuma uz maizītes liku salātlapu un uzlēju nedaudz ķiploku mērces tad tomātu, zivs kotleti ko apsmērēju ar graudainajām sinepēm un noslēgumā marinēto gurķi ar sīpolu. Un atkal maizīte virsū! Viss... gatavs lietošanai.



Lūk, veselīgs un viennozīmīgi gards makfiš. Ļoti labs kompromiss mums sanāca un atvasēm ar garšoja.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru