trešdiena, 2012. gada 7. novembris

Vistas tomātu zupa ar rīsu nūdelēm

Labs vakars!
Šodien bija smagas pārdomas par pusdienām darba laikā. Ziniet, nav joka lieta, katru dienu izdomāt kur un kā un galvenais KO, ēdīs. Šodien jau ar darba kolēģēm bijām gatavas iet uz vietējo bodi pēc roltoniem. Bet nu tomēr saņēmāmies un paēdām vietējā ēstuvē. Nedaudz jau apnicis un arī piedāvājuma klāsts nemainīgs. Savu reizi brīnos, kā mājas ēdiens neapnīk. Pirms uzsāku šo blogu, manā recepšu krājumā ne tuvu nebija tik daudz dažādu ēdienu. Bloga ietekmē es izmēģinu aizvien ko jaunu un ģimene savu reizi sāk ilgoties pēc vienkāršām kotletēm un frikadeļu zupas. Jā, tā ir šī bloga blakusparādība, ka aizraujoties ar jaunā meklējumiem, piemirst veco, labo. Bet pati jau vien vainīga... lai gan, es varu vainot Milēdiju. Viņa vainīga, ka uzsāku šo blogu. Un Cez Madam, kas man ierādīja, kā tad blogs veidojams. Viss... grēkāži atrasti, varu dzīvot mierā.
Vakar cepu sālīto sēņu plācenīši, sanāca nāvīgi gardi, ka es ar piespiešanos atrāvos no pannām un katliem. Tiešām sen nebija ēsts(cik zīmīgi par to veco, labo) un likās tik garšīgi, tik garšīgi. Šodien gan man plānā bija zupa. Šī zupa ir tā izslavētā, pareizāk sakot, manis slavētā zupiņa, kas atgrieza mani dzīvotājos. Jā, jā... šī tad ir tā zupele, ko gatavoju kamēr pati biju uzkarsusi kā tikko vārīta tējkanna(lasīt paaugstināta temperatūra) un vecākā atvase brauca uz slimnīcu šūt pieri. Pateicoties šai zupiņai es atguvu spēku, dzīvotprieku un vispār... nācu pie samaņas. Šodien pagatavojot secināju, garšo tikpat labi, kā toreiz.

Tātad, mums vajadzēs:
6 vistas spārniņus
3 mazās bundžas konservēto tomātu
3 svaigus tomātus(var arī nelikt, ja nav)
2 lielus sīpolus
4 ķiploku daivas
rīsu nūdeles
1 ēd.k. asas mērces(man bija mango čili mērce)
cukurs
sāls
kaltēti zaļumi
pipari
lauru lapas
kaltēts baziliks

Gatavošana ir vienkārša un neaizņem daudz enerģijas. Liekam vistu spārniņus katlā, sāli klāt un liekam vārīties. Kad parādās putas, tās rūpīgi nosmeļ nost.

Kamēr cīnās ar putām, pa to starpu sakapā sīpolu. Tiklīdz kauja ar putām uzvarēta, beram klāt sīpolu, kā arī visas garšvielas izņemto aso mērci un baziliku. Tātad, lauru lapas, kaltēti zaļumi, melnie pipari. Kā arī pievienojam sablendētus svaigos tomātus. Nogriežam nelielu uguni un lai vārās līdz spārniņi ir mīksti.




Kad vista ir mīskta, apmēram pēc 40-50minūtēm, spārniņus ķeksējam laukā. Atliekam malā, lai nedaudz padziest. Tikmēr zupai pievieno sablendētus konservētos tomātus, kam pievienotas 3 ķiploku daivas. Un ļaujam zupai uzvārīties.

No izņemtajiem vistas spārniņiem nokasām gaļu un beram atpakaļ zupā. Pēc tam pievienojam vienalga kādu asu mērcīti. Man bija mana iecienītā mango čili mērce, bet to var aizstāt ar jebkuru citu mērci, kuras sastāvā ir čili vai arī piebērt pašu čili piparus. Tikai nepārcesnties!! Tad pagaršo vai pēc garšas ir labi sāls/cukurs/asums. Ja garšas kārpiņas saka, ka ir ok. tad pievienojam rīsu nūdeles. Pakarsējam, līdz tās ir mīkstas un pievienojam atlikušo ķiploku daiviņu un pieberam kaltētu baziliku. Daudz nevajag, kādu šķipsniņu. Uguns nost, vākrs virsū. Kādas 5 minūtes uzgaidām un servējam galdā.








Šī zupiņa jebkuru vājinieku pataisīt atkal par cilvēku. Vismaz mani jau nu noteikti!

Ideāli garšos, ja klāt pasniegs ceptas siermaizes, tāds kraukšķīgi brūnas.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Nav labi, ka pusnaktī saskrien siekalas mutē, izlasot recepti (jo rodas vēlme to realizēt šeit un tagad, bet būšu reāla.. tā ir neiespējamā misija šobrīd.) Bet.. ir labi, ka ir šāds blogs un šāda recepte. Noteikti izmēģināšu pie pirmās iespējas! P.S. Vēl joprojām siekalas mutē.. :)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti, ļoti garšīgi! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst