svētdiena, 2012. gada 18. novembris

Gaisīgās mazās pankūkas

Sirsnīgi sveicieni valsts svētkos!
Šī man ir bijusi viena traka nedēļa, jo nedēļas sākumā mans karsti mīļotais cienītais nolikās slims. Viss, negaidīs pasaules galu, bet mirīs nost jau tagad. Kā tad!!! Bet nu vārguļot šis vārguļoja godam, joprojām nav īsti atkopies, līdz ar to, krāšņā svētku programma mums izpaliek. Varbūt vakarā saņemsimies un aizdosimies pastaigāt pa Vecrīgu un noskatīsimies arī uguņošanu, bet lielas cerības uz to nelieku.
Tad nu šo nedēļu visus darbus menedžēju es. Pirmdiena bija vistrakākā, kad divu stundu laikā bija jāpaspēj no darba aizbraukt uz pārdaugavu pakaļ jaunākajām atvasēm uz bērnudārzu, tad aizvest mājās, iebraukt skolā uz vecāku dienu un tad doties atpakaļ uz centru pakaļ vecākajai atvasei uz dejošanu. Tas viss sastrēgumstundās ar sabiedrisko transportu. Es paspēju, taču otro reizi neko tādu atkārtot nevēlos. Lai gan pārējās nedēļas dienas bija samērā mierīgas līdz piektdienai, kad abas vecākās atvases pievienojās cienītajam un nolikās ar 38.5 temperatūru. Fak! Neko citu es pateikt nevarēju un sākās intensīva partnera meklēšana. Jo akurāt sestdien bija jādodas uz teijāteri kultūru baudīt. Paldies dievam, ka viss ir labs, kas labi beidzas un šodien jau atkal vārguļo tikai cienītais!
Tad nu šodien, radot kaut nelielu svētku sajūtu, nolēmu uzcept pankūkas. Mazās. Bet ne ikdienišķās. Šoreiz samiksēju kaut ko starp amerikāņu un biskvītpankūciņām. Galarezultāts sanāca pārsteidzoši labs. Pankūkas sanāca maigs, gaisīgas, mutē kūstošas.

Tātad, mums vajadzēs:
4 olas
300ml piena
2 ēd.k. sviesta
3 ēd.k. cukura
šķipsna kanēļa
šķipsna sāls
milti
eļļa cepšanai

Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzletenumiem pievieno 3 ēdamakarotes cukura un saputo līdz masa kļūst gaiši dzeltena.


Izkausē divas ēdamkarotes sviesta un pievieno sakultajai olu masai. Tad maisot pielej klāt pienu, pieber šķipsnu kanēļa un kārtīgi samaisa.


Pēc tam pievieno miltus. Miltus bēru uz aci līdz mīkla ieguva šķidra krējuma konsistenci.

Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā pankūku mīklā. Liek karsēties pannu, ielej nedaudz eļļas, ar ēdamkaroti liek mīklu uz pannas veidojot pankūkas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Un viss, servē galdā!







Vislabāk pasniegt uzreiz, tikko no pannas noņemtas, jo tad tās ir vēl gaisīgākas un mutē kūstošākas.

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Nez, vai igauņu piens ir labāks par Latvijā ražoto?:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Krietni labāks, vismaz nebojājas tik ātri.

      Dzēst
  2. Paldies, ļoti garšīgi. Tikai man mājā nebija kaneļis, tāpēc pieliku 1 karoti ar kaudzi kakao. Sākumā, kad tas nejaucās kopā ar olas/piena maisījumu, domāju, ka nu visu sabojāju., bet beigās vēl pieliku miltus un viss ideāli sajaucās. Sanāca tumšās pankūlas.

    AtbildētDzēst
  3. ;)ļoti gardas un kraukšķīgas!!!!! Paldies:)!un ātri pagatavojamās:)!

    AtbildētDzēst