ceturtdiena, 2012. gada 29. novembris

Cūkgaļas un rīsu sautējums a ļa plovs

Šodien jaunākā atvase nepatīkami pārsteidza. Atkal temperatūra un tas nozīmē, ja rīt labāk nepaliks un visticamāk, ka nepaliks, arī nākošo nedēļu būs jāsēž mājās. A šovakar bija doma iet pie IunK (Ingas un Kristapa) vakariņās. Nācās atteikt un domāt pašai, ko nu tagad celt savai saimei galdā.
Labi, ka biju jau iepriekš izdomājusi ko gatavošu, līdz ar to ideja skaidra, tikai atlika gatavot.
Šis nu ir tas ēdiens, kuru es varētu ēst un ēst, un ēst. Pārsprāgt un atkal ēst. Un nebeigt vien brīnīties, nu kā var tik garšīgi sanākt. Ņemot vērā, ka visiem plovveidīgajiem ēdieniem dodu priekšroku jēra gaļai. Arī jaunākā atvase, neskatoties uz vājinieka statusu labprāt ēda.


Tātad, mums vajadzēs:
~ nepilnu kg cūkas gaļu
3 glāzes rīsu
3 lielus sīpolus
5-6 ķiploku daiviņas
kārtīga sauja sagrieztu saulē kaltēto tomātu
2 ēd.k. zaļumu sviests(ja nav, var aizstāt ar parasto sviestu)
5 tēj.k tomātu pastas
Santa Maria garšviela gaļai - garšaugi un ķiploki
melnie pipari
sāls
cukurs

Gaļu sagriež mazos gabaliņos pārkaisa ar santa maria garšvielu gaļai  - garšaugi un ķiploki. Tā uz paciņas bija rakstīts. Pārkaisīt tā kārtīgi, vismaz puspaciņu. Pārkaisa ar melniem pipariem, samaisa un atliek malā.


Notīra un sakapā sīpolus. Katlā, kurā gatavos sautējumu izkausē zaļumu sviestu. Var arī iztikt ar parasto sviestu. ber sīpolus un uz lēnas uguns karsē.


Kamēr sīpoli karsējas notīra un sakapā ķiploku. Tikmēr jau sīpoli sāk kļūt caurspīdīgi, beram klāt ķiplokus un karsējam kādas minūtes 2-3.

Tad pievieno gaļu, samaisa, pārkaisa ar sāli un karsē minūtes 5.

Kamēr karsējas gaļa, sakapā kaltētos tomātus. Tā lai sanāktu paprāva sauja sakapātu tomātu. Tos tad pievieno gaļai, kā arī tomātu pastu. Atkal pakarsē kādas 3-4minūtes un pievieno ūdeni. Tā lai gaļu nosegtu un vēl mazliet. Pieber ēdamkaroti cukura un uz lēnas uguns sautē līdz gaļa gandrīz mīksta.






Kad gaļa gandrīz mīksta, rīsus zem tekoša ūdens noskalo no liekās cietes un ber iekšā katlā. Vāks virsū un turpina karsēt līdz rīsi mīksti. Ik pa laikam apmaisot. Ja izskatās, ka šķidrums par maz, pielej nedaudz ūdeni. Beigās pagaršo vai pēc garšas nekas netrūkst un servē galdā.





Lūk, sātīgs un nāvīgi gards paēdiens sanāca. Pati sevi nebeidzu vien slavēt!

Labu apetīti!

2 komentāri:

  1. Izmēģināju. Super recepte. Draugs pat pajautāja, vai tiešām es pati to taisīju, vai neesmu pirkusi jau gatavu :)

    AtbildētDzēst