svētdiena, 2012. gada 4. novembris

Biezpiena sacepums ar žāvētām aprikozēm

Labs vakars!
Brīvdienas beigušās un rīt jau atkal garā darba nedēļa ar visnotaļ plašu izklaides programmu brīvdienās. Sākšu jau rīt, kad būs jādodas viesos, bet nedēļas nogalē mani gaida kultūras pasākums - teātris un tēta vārda diena.
Arī šīs brīvdienas pagāja jautri. Atpūsties jau sāku piektdien, kad cienītais ar Kristapu devās uz Bonda jaunāko filmu. Savukārt mums ar Ingu bija meiteņu pļāpas + scrable un kam viskijs, kam alus. Vakar bija māsai vārda diena, kuru svinējām atceroties saldos 90. gadus. Jāsaka pasākums bija ļoti izdevies, it sevišķi, kad abas vecākās atvases varēja palikt pie māsas pa nakti. Tad nu šodien diena visnotaļ mierīga, jo mājās tikai jaunākā atvase. Tad nu paspēju i māju iztīrīt, i līdz veikalam aizstaigāt, veļu samazgāt un pusdienas sašmorēt. Ņemot vērā rītdienas viesības, tad šodien pusdienas vienkāršākas par vienkāršu - pārpalikumi. Un vakara noslēgumā uzcepu biezpiena sacepumu. Mīļā Inga jau atkal man bija iedevusi gabala biezpiena, līdz ar to, atkal kaut kur jāizlieto. Un vislabāk būtu sacepumā. Tikai šoreiz rozīņu vietā izdomāju pielikt žāvētas aprikozes, savukārt pie gatavošanas atklāju, ka mājās beigusies mannā. Kā būtu, ja pielikšu miltus? Iznāca labi. Vismaz mūsmājās garšoja!

Tātad, mums vajadzēs:
1kg biezpiena
4 olas
200gr cukura
150gr miltu
1 tēj.k. cepamā pulvera
20gr sviesta
vaniļas esences
2-3 saujas žāvētu aprikožu

Tā kā biezpiens man bija sauss, tad bija diezgan grūti to sablendēt viendabīgā masā. Taču, ja biezpiens slapjš, tam nevajadzētu būt problēmām. Iespējams, ka var pat izberst caur sietu.

Tālāk pievieno cukuru, olas un vaniļas esenci. Ar mikseri visu kārtīgi samaisa.


Sagriež žāvētās aprikozes un iemaisa biezpiena masā. Pēc tam iemaisa 150 gramus miltu un 1 tējkaroti cepamā pulvera.



Visbeidzot masā iegriež apmēram 20 gramus mīksta sviesta atstājot nelielu pikuci vēlākam. Kad masa samaisīta, lejam cepemajā veidnē, uzliekam virsū atlikušā sviesta piciņas un liekam apmēram 180 grādos uz kādām 50-60 minūtēm cepties. Cep līdz zeltainam brūnumam.




Lūk, gatavs lietošanai. Es nenocietos un ēdu siltu, bija nāvīgi labs. Galvenais uztraukums bija par to, vai nebūs par daudz miltu un galarezultātā neēdama miltu pļeka. Bet nē. Manā gadījumā, kad biezpiens tiešām ir sauss, 150grami miltu ir kā reiz. Vairāk nevajag. Tā kā biezpiens bija sablendēts, tad arī nebija raksturīgās graudainās biezpiena struktūras, bet garša bija ļoti biezpienaina.
Turpmāk zināšu, ka var cept arī šādi, ja arī nav mannā.
Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Zitinja!! Liels paldies no manas ģimenes un veselas kaudzes manu Facebook draugu! Es izmantoju žāvētas dzērvenes un tāpat sanāca mega gardi! Liels paldies par jaukajām receptēm!

    AtbildētDzēst