ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

Vistas zupa ar rīsu nūdelēm

Labs vakars!
Šodien pamodos ar domu, ka ir jau piektdiena. Smagi aplauzos, jo izrādās, ka piektdiena ir tikai rīt. Ko nu? Nu neko, kratījos ka nu uz darbu un šoreiz pirmo reizi dēļ transporta kavēju darbu. Diezgan tāda patizla sajūta, kad esi iesprostots lielā bleķa mašīnā un no tevis nav atkarīgs absolūti nekas. Jāatzīst, ka man netīkas kavēt, līdz ar to, man tas ir dubultsāpīgāk, nekā vienkāršam cilvēkam vulgaris. Nepietiek ar to, rīta kafiju aplēju ar aukstu ūdeni. Labi, ka negaidīju, kamēr ievilksies, bet savu kļūmi pamanīju uz reiz. Es jau ar aizdomām sāku domāt, ka šodien nav mana diena, bet paldies dievam, tas arī bija viss izņemot vienu kolorītu Lattelecom darbinieku. Viņš, kā tehnisks cilvēks man prasa telefona komunikātoru. Es gan atbildēju, ka mīļo cilvēk, es tak esmu tikai sieviete vulgaris. Kas par ellē ratā komunikātoru? Uz ko es saņēmu atbildi, ka forši esot, ka sievietei ir garas kājas. Nu jā, manas kājas ir smukas, nenoliegšu. Un šodien īpaši glīšas īsajos bruncīšos. Prieks, ka mēs abi sapratāmies.
Tā nu, priecādamās par savām kājām laicīgi devos mājās, lai varētu gatavot saimei vakariņas. Šodien ideja par vakariņām atnāca ātri. Laikam pasūdzēšanās par mūzas pazušanu, liek tai nokaunēties. Šodien doma bija skaidra, ka vēlos zupu. Tādēļ no rīta jau savlaicīgi izņēmu vistas ragū priekš buljona. Skaidrs, ka taps vistas zupa. Tikai kāda?? Sāku domāt par makaroniem un te, prātā nāca doma par rīsu nūdelēm. Tālāk jau viss aizgāja kā pa diedziņu un galarezultātā cienītais šo nodēvēja par FuFu Pandas īpašo nūdeļu zupu. Vidējā atvase, kā par brīnumi, divas porcijas izēda + vienu izlēja uz grīdas.

Tātad, mums vajadzēs:
2gb. vistas ragū
brokoli
3 saujas zaļo zirnīšu
3 burkāni
2 tomātus
2 vistas filejas
īkšķa lieluma ingveru
2 ēd.k. mango čili mērces
2 ēd.k. gaišās sojas mērces
1/2 pakas rīsu nūdeles
šķipsna karija
pipari
lauru lapas
sāls
cukurs
kaltēti zaļumi



Daudzumi norādīti uz 5l lielu katlu. Ja aizdomas, ka tik daudz tomēr nevajag, tad daudzumus stipri jāregulē mazākumā.
Sākas viss ar vistas buljona vārīšanu. Liekam ragū katlā, ūdens virsū, sāls klāt un liekam vārīties. Kā parādās putas, smeļam nost.

Kamēr vēl nesākās cīņa ar putām, sagriežam sīpolu un sablendē tomātus.


Kad kauja ar putām beigusies, pievieno sablendētos tomātus, sakapātos sīpolus kā arī garšvielas. Kaltētie zaļumi, lauru lapas, pipari un kādas 2 ēdamkarotes cukura. Un ļaujam uz mazas uguns vārīties minūtes 15-20.




Kamēr zupa vārās sagatavo dārzeņus. Norīta un sagriež burkānus.

Smalki sakapā ingveru un gabaliņos sagriež vistas fileju.

Pēc minūtēm 15-20 beram buljonam klāt dārzeņus. Uz atsevišķas pannas liekam cepties sagrieztu vistas fileju ar 2 ēdmakarotēm sojas mērces un šķipsnu karija. Viegli apcep un pievieno sagriezto ingveru un mango čili mērci.  Cep kādas minūtes 2-3.





Kad zupā dārzeņi mīksti, pievieno vistas filejas gabaliņus. Pakarsē minūtes piecas un tad pievieno rīsu nūdeles. Pagaida līdz uzmet burbuli, noslēdz uguni, vāks virsū un pagaida minūtes 4-5 līdz nūdeles paliek mīkstas. Servē galdā.



Lūk, Fufu(lasīt Kung Fu) Pandas īpašā nūdeļu zupa!


Labu apetīti

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru