ceturtdiena, 2012. gada 18. oktobris

Vistas cepetis ar melno balzāmu un āboliem

Labs vakars!
Man ir piemeties lielais, milzīgais besis. Gribās slinkot un neko vairāk, taču darbs jādara un kā par skādi, rīt ir tikai piektdiena. Tas nozīmē, vēl viena darba diena līdz brīvdienu braucienam. Labi, ka rīt par vakariņām nav jādomā. Jo pēdējā laikā ir piemeties milzīgs ideju trūkums. Vakar centos izcept tortillas, bet mans mēģinājums cieta neveiksmi. Biju tik nikna par iztērētajiem produktiem. Labi, ka pildījums bija sanācis labs, tad to kā sautējumu arī apēdām. Šodien man noteikti negribējās neko tādu atkārtot. Tad nu bija jādomā ko gatavot. Lai arī kā mana dārgā svaine centās iedvesmot, neviena no viņas pasviestajām idejām, mani tā īsti neuzrunāja. Taču sarunas laikā nonācu pie secinājuma, ka varētu izcept vistas cepeti. Ātri, tādā ziņā, ka nav baigi jāgatavo, vienkārši un ērti.
Palūkojos inetrnetā pēc receptes. Manu uzmanību saistīja Rīgas melnais balzāms. Hmm... skan vilinoši. Mājās kā reiz kādi nepilni 100ml jābūt.  Ciemos pieteicās viesi, kas vistas cepeti novērtēja atzinīgi.

Tātad, mums vajadzēs:
1 vesela vista
100gr melnā Rīgas balzāma
2 ēd.k. medus
2 skābus ābolus
pāris timiāna zariņi
1 ķiploku daiva
sāls
pipari

Melno balzāmu lej bļodā un pievieno divas ēdamkarotes medus. Kārtīgi samaisa.

Nomizo ābolus un ķiploku daivu. ābolus sagriež mazākās daiviņās, izgriežot serdi.

Ņemam vistu. Iekšpusi izbārstām ar sāli un pipariem, un liekam iekšā ābolus ar timiānu un ķiploka daivu. Kad tad izdarīts, ielejam dažas karotes balzāma-medus maisījumu. Pārējo vistu apkaisām ar sāli un pipariem un kārtīgi izvārtas balzāmā ar medu. Var vistu nedaudz padurstīt ar dakšiņu, lai marināde labāk iesūcās gaļā. Pēc tam cieši sasienam vistas kājas kopā, liekam cepammaisā ar fileju uz leju un pārlejam pāri ar atlikušo balzāma-medus maisījumu un liekam cepties. 220grādos kādu stundu.






Man bija palikušo pāri daži sagriezti āboli, tos tad pievienoju klāt cepammaisā. Daudz pūļu neprasa, čik, čik un gatavs! Tikai tik, cik cepeškrāsns ātri izcep.


Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Man bija jautājums par tortiljām. Jūs mēģinājāt vnk miltu vai arī ar kukurūzas miltiem? šo pamēģināt mājās arī ir manā listē, bet varbūt varat ielikt linku, pēc kura mēģinājāt, lai neuzkāpj uz tā paša grābekļa?
    Paldies!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mēģināju ar kukurūzas miltiem. Recepte bija receptes.lv precīzi vairs nepateikšu.

      Dzēst