otrdiena, 2012. gada 16. oktobris

Tītara - kūpinātas vistas kotletes bekonā

Labs vakars!
Šodien jau otrdiena un tas priecē, jo līdz brīvdienām vien palikušas četras dienas, praktiski jau trīs, kad dosimies iekarot poļu zemi. Jā, brīvdienās plānojam apvienot patīkamo ar lietderīgo, apskatos Poliju kā arī iegriezties kādā poļu veikalā un šo tie iepirkt, kā arī nosvinēt vienam jubilāram dzimšanas dienu! Lielisks plāns, es jums teikšu.
Bet kamēr vēl esam tepat uz vietas, jādomā kā saimi pabarot. Sestdien, kad vēl cienītais pa butēm pērās, tirgū pirku tītara gaļu. Filejas cena tik pievilcīga, ka nespēju palikt vienaldzīga. Sākumā man bija doma pagatavot kaut ko daudz vienkāršāku, bet tā kā mana mamma iedeva man pašu kūpinātus vistu šķiņķīšus - divus, lielos, tad nolēmu šo lietu likt jau lietā. Divi lielie šķiņķi mūsu ģimenei par maz. Gatavot kaut kādus salātus, nebija vēlmes. Tādēļ nolēmu, kā būtu ja tītara filejas gabalu sajauktu ar vienu no šķiņķu gaļas. Un tā, lai būtu pa trekno, visu ietīt bekonā. Nu ja audzē taukus uz ziemu, tad audzē. Labi, tas joks! Galvenā doma tāda, ka fileja jau sausa pati par sevi un lai nedaudz piedotu slapjumu, ietinu bekonā. Jo arī vistas gaļa, kā jau pašas kūpināta, nav ar visādiem E uzlabotājiem piedrazota. Galarezultātā ēdot nevar noteikt, kas par gaļu, jo kūpinātās vistas aromāts ir ļoti izteikts. Cienītais teica, ka garšojot pēc žāvētas desas. Jāsaka, man pašai ļoti garšoja, ideāls variants, ja gribas mājās sarīkot gril pasākumu, bet bez grilēšanas. Ir jau protams visādas ķīmijas, kā šķidrie dūmi utt. kas piedos vajadzīgo aromātu un garšu. Taču šādi arī var panākt vēlamo efektu. Tikai vistai tiešām jābūt kūpinātai, nevis kūpinātā šķidrumā mērcēta.

Tātad, mums vajadzēs:
1/2kg tītara gaļas(man bija filejavai arī maltā tītara gaļa)
1 lielais, kūpināts vistas šķiņķis
300gr bekona
1 ola
1-2 nelielas ķiploku daivas
3 tēj.k franču sinepes
3 ēd.k. saldā krējuma (var arī skābo)
šķipsna ķimeņu
sāls
pipars
šķipnsa cukura

Gatavošana ir gaužām vienkārša. Es ņēmu tītara fileju, var izmantot arī šķiņķa vai jau gatavu maltās gaļas masu. Ja ir vesels gabals, tad to sagriež gabalos, notīra ķiploku daivas un visu samaļ viendabīgā masā.


Pēc tam no ādas un kauliem attīra kūpinātās vistas gaļu. To arī samaļ viendabīgā masā un abas samaltās gaļas liek vienā bļodā.



Tālāk pievieno olu, sāli, šķipsnu ķimenes, cukuru un maltos piparus. Kā arī 3 tējkarotes franču sinepes. Visu samīca viendabīgā masā un tad pievieno 3 ēdamkarotes krējuma. Tā kā man bija beidzies skābais krējums, ņēmu saldo. Taču var lietot jebkādu krējumu. Visu samīca viendabīgā masā.


ņem bekona šķēles, izklāj krusteniski. Vidū liek no maltās gaļas izveidotu bumbiņu un ietin bekonā. Kārto uz cepamās plāts. Pēc tam liek iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties apmēram 220grādos 15-25minūtes. Gatavu servē galdā ar ko vien sirds kāro.




Mūsmājās garšoja. Šādas gatavošu vēl, jo a) ātri, b) garšīgi, c) vienkārši.


Lai labi garšo!

3 komentāri:

  1. Kur Jūs pērkat bekonu?

    AtbildētDzēst
  2. Kur Jūs pērkat bekonu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Bekonu pērku vietējā rajona tirdziņā, Rīgas Miesnieka stendā. Tur tas tirgojas uz svara, cena kaut kur pāri 5ls/kg. 300grami man izmaksāja 1.80ls

      Dzēst