svētdiena, 2012. gada 14. oktobris

Pīrādziņi ar svaigi sautētiem kāpostiem

Vakardiena man bija ražīga jo ražīga. Neskatoties uz ķirbju zupas un kāpostu tīteņu gatavošanas, pašā vakarā sacepu arī kāpostu pīrādziņus. No tīteņu gatavošanas palika pāri kāposts un domāju, kā to labāk izmantot. Tā kā zupa man nebija paredzēta, nolēmu, ka jāsacep pīrāgi. Un uzreiz, jo savādāk pusvārītais kāposts nobēdzināsies ledusskapī un tur arī paliks, līdz pienāks laiks doties uz miskasti. To es pieļaut nevēlējos, un neskatoties uz savu izklaidību un nogurumu, sacepu tos pīrāgus.
Es jau biju vienreiz cepusi kāpostu pīrāgus, bet ar skābi sautētiem kāpostiem. Šoreiz izmantoju svaigi sautētos. Bildē, pie sastāvdaļām nav ieraugāms kečups, lai gan tika izmantots. Tas tāpēc, ka cepot pīrāgus, bija jau deviņi vakarā un bija manāms izklaidīgs nogurums. Jo pirmā kļūme bija, kad bildē neieraudzīju miltus!! To gan savlaicīgi novērsu. Par kečupu atcerējos vien tad, kad pievienoju.

Tātad, mums vajadzēs:
Mīklai 
5gl miltu
300ml silta piena
1/2 tēj.k. sāls
2 ēd.k. cukurs
2.5 ēd.k. eļļas
1 ola
1 paciņa sausā rauga

Pildījumam
25gr sviesta
kāposts
1 sīpols
1 ķiploku daiviņa
3-4ēd.k. tomātu mērces vai kečupa
sāls

Sākumā gatavo rauga mīklu. Bļodā iejauc sāli, cukuru, eļļu. Pievieno 1/4 glāzes siltā ūdenī izšķīdināta sausā rauga un 300ml silta piena. Visu samaisa.


Tad pievieno miltus un olu. Visu samīca viendabīgā masā un liek siltā vietā mīklai uzrūgt.



Kamēr mīkla rūgts. Gatavo kāpostu pildījumu. Sākumā smalki sakapā sīpolu un ķiploku. Katlā izkausē sviestu un uz lēnas uguns liek cepties sīpolus ar ķiplokiem. Cep līdz paliek zeltaini brūni.





Kamēr cepās sīpols ar ķiploku, sagriež kāpostos un tiklīdz sīpoli kļūst zeltaini, pievienojam kāpostus. Un turpinām uz lēnas uguns sautēt līdz kāposti kļūst pusmīksti. Tad pievieno sāli, nedaudz cukuru un tomātu mērci vai kečupu. Sautē līdz kāposti ir mīksti. Pagaršo vai pēc garšas ok. Liek malā dzesēties.




Kad mīkla uzrūgusi un kāposti atdzisuši atliek vien pīrāgu cepšanas vaina. ņemam mīklu, liekam pildījumu, veidojam pīrāgu un liekam uz cepamās plāts. Pārsmērējam ar sakultu olu un cepam 200grādos 15 minūtesjeb līdz zeltainam brūnumam. Tas arī viss.






 Mmmmm... māsas puika nebrauca ātrāk prom, kamēr nebija noēdies kāpostu pīrāgus. Ko tur liegties, man pašai arī garšoja.

Lai labi garšo!

1 komentārs: