trešdiena, 2012. gada 10. oktobris

Makaronu sacepums ar malto gaļu

Labs vakars!
Es joprojām turpat un joprojām cenšos izdomāt ko lai ātru, vienkāršu un nesarežģītu gatavotu pusdienās. Brīvdienas pagāja vienos priekos, cik piektdien lāpiju savu besi, tik sestdien jautri pavadīju laiku spēlējot galda spēles un ēdot suši. Pasākums izdevās pa pirmo!
Pirmdien, otrdien ēdām to, kas bija palicis no iepriekšējās gatavošanas reizēm. Un tik šodien pienāca tā diena, kad cīnoties ar magnētiskajām vētrām, domāju ko gatavot vakariņās.
Sākumā jautāju cienītajam par vēlmēm, bet diemžēl šajā jautājumā viņš man palīdzēt nespēja. Nu neko, pamesta zem tanka, domāju pati. Secināju, ka negribu ne kartupeļus, ne rīsus, ne griķus, atliek vienīgi makaroni. Ok. Bet kā? Te man atmiņu dzīlēs pavīdēja makaronu sacepums cepeškrāsnī. Un cik atceros, bez liekas vārīšanas. Tas der!! Tikai vistas filejas vietā ņēmu malto gaļu. Sanāca ļoti labi un tieši tas kas vajadzīgs, lai sevi lieki nenogurdinātu stāvot pie plīts! Bērni bija stāvā sajūsmā un katrs ēda pa div' porcij'!

Tātad, mums vajadzēs:
1 paku makaronus
800gr malto gaļu
2-3 vidēji lielus sīpolus
2 mazās bundžiņas konservētos tomātus
2-3 ķiploku daivas
500ml saldā krējuma
majonēze
sāls
pipari

Gatavošana ir tieši tik vienkārša, cik izklausās. Visu samet cepamtraukā un atiet jūriņā!
Cepamtraukā ber nevārītus makaronus. Pārkaisa ar sāli. Tad pievieno konservētos tomātus. Samaisa. Pievieno ķiploku.



Pārlej ar saldo krējumu un tad pievieno salpucinātu malto gaļu. Atkal pārkaisa ar sāli, pārber ar sasmalcinātiem sīpoliem un melnajiem maltajiem pipariem. Uzspiež nedaudz majonēzi un liek cepties apmēram 220grādos kādas 50-60 minūtes. Viss atkarīgs kāda krāsns un  kādi makaroni.






Lūk, bez liekas piepūles sātīgas vakariņas gatavas. Viducī izurbināts, jo pārbaudīju makaronu gatavību.


Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru