otrdiena, 2012. gada 30. oktobris

Cepti vistas spārniņi rīvmaizē

Labs vakars!
Šodien notecināju asinis un pie.... mēģeni. Sen tas nebija darīts, kopš pēdējās grūtniecības. Es par to mēģeni domāju. Tā kā analīzes nodevu no rīta, tad secināju, ka visa diena brīva, jo ārsts man tik no 1. novembra atļāva pie virpas stāties. Taču ko nu es, esmu laba un devos taisnā ceļā uz tramvaju lai brauktu uz darbu. Nav ko, ir šādi tādi svarīgi darbiņi jāpadara un vismaz uz pusi dienu varu pastrādāt. Tā teikt, rīta pusē darbi raitāk sokās. Tā nu es pirmajā dienas pusē čakli pastrādāju, otrajā pusē devos mājās caur VID. Jā, jā, beidzot iesniedzu gada ienākumu deklarāciju. Tiesa, ieraugot milzīgo rindu nopietni apdomājos, vai man tiešām jāstāv un jārada vēl garāka rinda, vai izmantot iespēju aizpildīto veidlapu iemest urnā ar laipnu aicinājumu, ka tas domāts deklarāciju iesniegumiem. Vai mans iesniegums nonāks tam paredzētajā galamēŗķī, to es uzzināšu rīt. Jo man tāda nelaba aizdoma, ka esmu kaut ko piemirsusi šajā deklarācijā norādīt un tā tiks atzītu par spēkā neesošu. Tomēr, izejot no VID ēkas, jutos kā uzvarētājs un apcerēju, ko nu gatavot vakariņās. Izdomājos gan šā gan tā un beigās nonācu pie secinājuma, ka viss ģeniālais ir vienkāršs un nav ko vēlreiz izgudrot divriteni. Ir lietas, kas bez liekiem apgreidiem garšo labi un pie tā arī paliku. Tie būtu vistas spārniņi. Sākumā bija doma par vienkāršu izcepšanu cepeškrāsnī tikai sāls un melno piparu maisījumā. Taču sākot apdomāt šo domu kaut kā galvā nelika mierā ideja par rīvmaizi. Te nu nolēmu neignorēt un cept vistas spārniņus rīvmaizē. Pannā. Lielā eļļas daudzumā. Kā marinādi izmantojot savas iecienītākās garšvielas un voil'ā sanāca debešķīgs fāstfūds cepts sasodīti lielā eļļas daudzumā, taču garša...mmm.

Tātad, mums vajadzēs:
vistas spārniņus
rīvmaizi
eļļu
ķiploks
iecienītākās garšvielas
sāls

No iecienītākajām garšvielām man čili mango mērce un karijs.

Gatavošana vienkāršāka par vienkāršu. Vistas spārniņus apkaisa ar sāli un garšvielām, kā arī piespiež ķiploku daiviņas. Es liku 3 palielas. Visu samaisa un ļauj stundu ievilkties.



Pēc stundas, ņemam pannu un lejam diezgan daudz eļļas. Vismaz puslitru noteikti. Kārtīgi uzkarsējam.
Vistu spārniņus salokām trīstūrītī. Vistas tievāko galu aizlokot ar resnākā. Kārtīgi apvārtam rīvmaizē un liekam sakarsētajā eļļā cepties. Cep no abām pusēm brūnus, pēc tam uz salvetes vai caurdurī notecina no liekās eļļas un servē galdā.









Lūk, daudz pūļu neprasa, tik cepšanas vaina. Fāstfūds garantēts, ja vēl kādu mērcīti pagatavo klāt, pavisam labi.

Lai labi garšo!

3 komentāri: