trešdiena, 2012. gada 5. septembris

Vistas sacepums ar dārzeņiem

Labs vakars!
Nu ko, sāku atkal pamazām ieiet ritmā, kad obligāti jāceļas ne vēlāk kā pulkstens septiņos no rīta, jātaisa brokastis un sviestmaizes līdzņemšanai. Rīta kašķi, stresi, ka nokavēs sabiedrisko un nemitīga kontrolēšana visas dienas garumā. Izklausās skarbi?! Nu labi, nedaudz pārspīlēju ar to kontrolēšanu, bet jāsaka, ka vēl nevaru automātiski atcerēties, ka jāpārbauda E-klase! Nekas, vēl nedēļa un tad jau būs viss kārtībā.
Šodien, rīta maratonā piemirsās no saldētavas izņemt gaļu līdz ar to bija nelielas pārdomas, ko gatavot. Labi, ka šoreiz mūza mani nepameta novārtā un ātri radu risinājumu. Vistas fileja + dārzeņi + cepeškrāsns, nevajadzētu aizņemt daudz pūļu un enerģiju. Vien pie pusdienu galda ar kolēģi pārrunājot vakariņu tēmu, secināju, ka dārzeņu izvēle ir diezgan šaura un gribot negribot gandrīz visos ēdienos dominē vieni un tie paši dārzeņi. Var jau būt, ka man tik tāds šaurpierīgs skats un dārzeņu ir pa pilnam, nestrīdos. Taču klāsts ir arī jāsaskaņo ar garšas kārpiņām un ģimeni. Un tas uzreiz to klāstu sašaurina. Lai vai kā, vakariņas sanāca gardas un bija kā es domāju, bez liekas enerģijas patēriņa.

Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileju
papriku
tomātus
kabaci
sīpolus
ķiplokus
saldo krējumu
sieru
majonēzi
sāli
garšvielas vistai
pipari
karijs

Daudzumus nenorādīju, jo viss atkarīgs no ēdāju daudzuma. Pie tam, dārzeņus var variēt pēc sirds patikas, šie ir, tā teikt, mūsmājas iecienītākie dārzeņi sacepumos. Lai gan klāstu var papildināt gan ar zaļajām vai sviesta pupiņām, puķkāpostiem, puraviem, selerijām utt.

Sākumā sagriež palielos gabalos vistas fileju. Liek bļodā, pievieno sāli, piparus, kariju un garšvielas vistas gaļai un visu to kārtīgi samaisa ar kādu ēdamkaroti, divām, majonēzes. Kārto cepamtraukā.




Pēc tam kārto virsū sagrieztus dārzeņus. Sākumā sagriezu ripiņās kabaci, smuki sakārtoju virsū un nedaudz apkaisīju ar sāli. Tad liku papriku, pēc tam ķiploks, sīpols un visbeidzot tomāts. Tomātu atkal pārkaisīju ar šķipsniņu sāli un pipariem. Pārlēju ar saldo krējumu, man bija apmēram 200ml un pārklāju ar cepamo foliju un liku krāsnī cepties. Cepu apmēram 220 grādos kādas minūtes 30(līdz saldais krējums sāk burbuļot)











Pēc 30 minūtēm pievienoju sarīvētu sieru, un turpināju cept vēl kādas 20-30minūtes. Servēju galdā ar rīsiem.




Lūk, bez liekas enerģijas tēriņa gardas vakariņas.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru