piektdiena, 2012. gada 14. septembris

Tītara filejas karbonāde ar sieru un majonēzi

Labs vakars!
Šī nu gan vien trak' nedēļiņ'! Sākšu ar to, ka pagājušās sestdienas jaunākās atvases nelabums nebija nekas cits, kā viendienītis vēdervīruss, jo pirmdien ar nelabumu sasirga vidējā atvase un otrdien vecākā. Arī cienītais teica, ka ar vēderu tā īsti kaut kas nav labi. Vienīgais veselais, biju es, lai gan es pati mocījos ar kakla sāpēm. Tā nu trīs dienas man bija tādas nedaudz ekstrēmas. Arī ēst gatavošana atvirzījās tālāk no ikdienas plāniem un tā tikai šodien tiku pie gatavošanas.
Protams, no rīta jau smagas pārdomas, ko nu tad atkal gatavot. Tiesa, manas pārdomas uz brīdi kliedēja šampanietis, deviņos no rīta! Šodien, ak jā, skumjš brīdis. Izvadījām, ptu ti...pavadījām, jauko kolēģīti godpilnā dekrēta atvaļinājumā. To tad arī atzīmējām ar šampanieti, kurš ar alkoholisko, kurš bez, bet diena izvērtās diezgan jautra. Pusdienās bijām jaukā kafe kur ēdu vistu mango-čili mērcē. Bija doma tādu pašu pagatavot mājās, bet braucot autobusā, aizdomājos, ka mango es varētu arī neatrast. Kad biju nonākusi pie piemājas tirdziņa, izrādās, ka vistas filejas bija beigušās, bet bija tītara filejas. Tā kā tītars priekš manis ir vēl līdz galam neiepazīts, ņēmu to. Pie tam, cena visnotaļ pievilcīga - 3.55ls/kg un man viens gabaliņš uz 700gramiem pavilka. Ģimenei priekš vakariņām kā reiz. Un tā kā, kā jau es minēju, tītars neiepazīts, nolēmu uzcept vienkārši karbonādes ar sieru un majonēzi. Garšoja labāk nekā vistas fileja. Vismaz mūsmājās.

Tātad, mums vajadzēs:
tītara fileja
siers
majonēze
rīvmaize
olas
sāls
pipari
eļļa cepšanai


Skatos, ka man sāk mesties skleroze un bildē nav olas un pipari. Ļoti atvainojos.
Daudzumi atkarīgi no pašu ēdāju daudzuma. Noteikts skaits vai grami nav.
Sākumā filejas gabalu sagriež plānākās šķēlēs. Es griezu apmēram 1 pirksta platumā. Vieglām izklapē un apkaisa ar sāli un pipariem.



Pēc tam sagatavo sakultu olu un rīvmaizi izber uz šķīvīša. Sarīvē sieru.

Pannā ielej eļļu un liek karsēties. Tītara fileju sākumā iemērc olā un tad rīvmaizē no abām pusēm un liek cepties uz sakarsētās pannas. Cep vidējā temperatūrā zeltaini brūnas. Kad viena puse izcepusies, apgriežam, un uz zeltainās puses uzspiežam majonēzi un uzkaisām sarīvēto sieru. Uzliekam vāku un cepam līdz siers izkusis un filejas apakša ir zeltaini brūna. Pēc tam servē galdā ar ko vien sirds kāro.









Ātri, gardi un ne sliktāk kā vistas fileja. Būs jāsāk pievērsties tītara izpētei.


Labu apetīti!

1 komentārs: