pirmdiena, 2012. gada 3. septembris

Pikantā meksikāņu zupele

Labs vakars!
Nerunāšu gari, vien teikšu to, ka šī zupele ir ļoti, ļoti līdzīga meksikāņu soļankai manā izpildījumā. Un galvenais, ka piefiksēju to tikai tad, kad jau bija pagatavota un bildes sabildētas. Pārliecinājos savā blogā, kā tad, receptūra diezgan līdzīga, lai neteiktu, ka gandrīz vienāda. Tik šādas tādas sastāvdaļas pamainītas. Nu tad, neņemiet ļaunā, ka atkārtojos. Jo bildes dzēst žēl, bildētas ar ne bloga fotoaparātu, riskējot no cienītā dabūt pa kaklu. Varbūt kādam šī versija noderēs labāk, kā iepriekšējā.

Tātad, mums vajadzēs:
buljonam
1 vistas ragū
sāls
kaltēti zaļumi
pipari
lauru lapas

pamatsastāvs
5 vidēji lieli tomāti
2 vidēji lielas paprikas
2 vidēji lieli burkāni
500gr maltās gaļas
2 sīpoli
1 puravs
selerija
3 ēd.k. rīsi
1 bundžiņa konservētas kukurūzas
1 bundžiņa konservētu pupiņu
asie sarkanie pipari
ķiploka daiva

Par buljonu, ja mājās nav aizķēries apmēram 2 litri buljona, to var aizstāt ar ūdeni+buljona kubiņš, vai arī uzvārīt pašam. Es šajā reizē vārīju pati.
Tad nu ņem vistas ragū, liek katlā, leju apmēram 2 litrus ar kaudzīti, ūdens, sāls klāt un vāru līdz pirmajām putām. Tās rūpīgi nosmeļu, pievienoju garšvielas lauru lapas, piparu izskatā un uz lēnas uguns vāru.



Kad vistas buljonam putas nosmeltas un tas vārās, ķeras pie pārējo zupas sastāvdaļu sagatavošanas. Sākumā noblanšē tomātus, pēc tam sagriež sīpolus, papriku, puravu, seleriju, kā arī sarīvē burkānus.






Katlā ielej nedaudz olīveļļas un ber iekšā sagrieztos sīpolus. Viegli apcep un pievieno asos sarkanos piparus. Un turpina uz lēnas uguns viegli cept.


Kamēr cepas sīpoli, nomizo noblanšētos tomātus un sagriež gabaliņos. Pievieno sīpoliem un turpina sautēt līdz tomāti gandrīz izšķīduši. Apmēram minūtes 15, ik pa laikam neaizmirstot apmaisīt.



Tad pievieno pārējās sagrieztās sastāvdaļas un ik pa laikam apmaisot sautē minūtes 15. Tad pievieno kukurūzu ar visu šķidrumu, pievieno malto gaļu un maisot karsē, līdz gaļa aprāvusies. Praktiski tā jau ir gatava.



Nu beidzot ir pienācis laiks pievienot karsto, visu laiku vārījušos buljonu. Pievieno kādas trīs ēdamakarotes rīsu un pupiņas, Turpina uz lēnas uguns vārīt līdz rīsi mīksti.





Pašās beigās pievieno sāls/asumu pēc savām garšas kārpiņām. Pievieno sakapātu ķiploka daiviņu, ļauj lai ievelkas un servē galdā.


Lūk, asa zupiņa gatava. Manējie paģērēja klāt krējumu, man atkal likās ka lieliski var iztikt bez. Pie servēšanas, ja nevēlas gatavot asu, var pievienot kādu aso tomātu mērci vai aso piparu mērci, jo zupa pieprasa, lai tā būtu pikanta.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru