sestdiena, 2012. gada 1. septembris

Karameļu maizītes

Sirsnīgs sveiciens visiem Zinību dienā! It sevišķi jau nu skolnieku vecākiem, jo nu jau atkal sāksies skolas dancis. Mana vecākā atvase skolu gaida ar prieku, jo līdz ar skolu atkal būs draugi, ārpus skolas nodarbības un diezgan zaļa uzdzīve, kamēr vecāki darbā. Tas nozīmē, ka man vairāk jākontrolē, jāizdomā kā atvasi nodarbināt, lai prātā nenāk kārtējās muļķības un improvizētās pašdarbības, tās sliktākajā nozīmē. Nē, nē, tā jau bērns paklausīgs un mīļš, bet pirmos mēnešus, kamēr sapratīs, ka māte kontrolē ko un kā dara, ka mājasdarbi jāizpilda, tikmēr būs grūti abiem. Un tā ir tikai trešā klase!
Taču, kamēr vēl ir brīvdienas, sarīkojām nelielus svētkus! Gan 1. septembrim par godu gan arī rītdienas jaunākās atvases svētku godiem. Tā teikt, ar vienu šāvienu divi zaķi.
Sen mūsmājās nekas gards nav taisīts. Ar gards domājams - našķis. Zvaigznēm labpatika sakrist, ka Rimi veikalos saldētā Tešlas kārtainā mīkla pārdodas par visnotaļ patīkamu cenu - 0.68ls. Grēks neizmantot, taču ko lai gardu sacepu? Tad atcerējos, ka man jau kādu laiku atpakaļ uznāca kāre sacept maizītes ar karameļu masas pildījumu. Interneta pasaulē izmeklējos krustu šķērsu, bet nekas prātīgs neatradās, tik uzzināju, ka pildījumam vislabāk izmantot karameļu masu vai krēmu. Tā nu sākās mani meklējumi pēc šī karameļu krēma. Jāsaka, ka pirmā reize bija neveiksmīga, un ne Maximā, ne Rimi, ne Iki utt. veikalos neatradu. Un te, šodien kā reiz paskatījos un Maximā pie riestu krēma plauktiem pamanīju Pūres karameļu krēmu. Gandrīz 1kg maksāja 2.53ls, ja pareizi atceros. Daudz nedomāju un pirku nost. Tagad man ir pilns šķīvis ar gardām maizītēm!

Tātad, mums vajadzēs:
Bez rauga kārtainā mīkla
karameļu krēms
ola
pūdercukurs

Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Atkausē mīklu, ņem vienu plāksni un to pa perimetru nosmērē ar sakultu olu.

Tad ņem karameļu krēmu un apmēram 1 tējkarotes lielu karameļu masas liek uz izklātās mīklas. Man sanāca trīs piciņas uz vienu mīklas plāksni.

Brīvās vietas - starp krēmu piciņām, nosmērē ar sakultu olu un liek virsū otru mīklas plāksni. Rūpīgi saspiež visas maliņas, arī starp krēma pildījumu. Sagriež trīs daļās, virsējo daļu viegliņām iegriež. Pārsmērē ar sakultu olu un liek uz cepamās plāts iepriekš sakarsētā krāsnī cepties. Apmēram 220grādos 20minūtes jeb līdz zeltainam brūnumam.




Gatavās maizītes liek uz šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Tas arī viss, gatavs lietošanai!



Brīdinu, maizītes sanāk palielas un ir ļoti garšīgas. Viegli pārēsties!

Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Paldies, Zitinja! Šodien izcepu un sanāca fantastiskas. Pildījumam papildus izmantoju arī pašgatavotu rabarberu ievārījumu, plūmju ievārījumu un sagrieztus ābolīšus ar cukuru.

    AtbildētDzēst