svētdiena, 2012. gada 19. augusts

Siera/tomātu/marinētu gurķu karstmaizes

Laba diena!
Laikam šogad augustā būs vis mazāk recepšu. Skat, jau augusts iet uz beigām un tagad tik tiek publicēta otra recepte. Nav ko liegties, ka gatavošana ir atvirzījusies...oi ku tālu.
Vakar par ēšanu nebija jādomā, jo svinējām manam krustdēlam visnotaļ nopietnu jubileju. Trīs gadi jaunēklim palika. Protams, ēdieni un dzērieni plūda kā no pārpilnības raga, kurš vairs tad domā par ēst gatavošanu. Pie tam, izmantojot Rīgas svētku bonusu, braucām ar sabiedrisko.
Šodien, gan, jādomā kā brokastis tā pusdienas. Pārcilāju prātā ledusskapja saturu un secinu, ka nekas jau prātīgs tur nav. Neko baigi šmorēt negribas, jādomā kas ātrs, viegls un garšīgs.
Sen sen atpakaļ tiku ēdusi tomātu - marinētu gurķu salātus. Tobrīd man tas likās kas gana neparasts, šodien jau vairs nekas neizbrīna. Tad nu kā būtu šo kombināciju pārnest uz maizēm? Ceptām? Tomāts sulosies, vajag saturu - ola? Siers? Tā kā abi produkti ir ledusskapī, tad der!
Sanāca garšīgas karstmaizes.

Tātad, mums vajadzēs:
baltmaizi
1 olu
150gr siera
2 vidēji lieli tomāti
2-3 nelieli marinēti gurķi
2-3ēd.k. majonēzes

Sākumā smalki sagriež tomātu, tad gurķi un visbeidzot sarīvē sieru. Visu samaisa.



Pēc tam pievieno olu, majonēzi un visu kārtīgi samaisa. Liek uz baltmaizes šķēlēm un liek cepties kādos 200grādos kādas 10-15minūtes.






Šādas man garšo pat labāk nekā ierastās ar desu un sieru. Arī pārējie ģimenes locekļi atzinīgi novērtēja.

Lai labi garšo!

2 komentāri:

  1. Izmēģināju un esmu sajūsmā, mana ģimene arī, tāpēc tās tagad ir topa brokastis brīvdienās! Sirsnīgs paldies par recepti!

    AtbildētDzēst