trešdiena, 2012. gada 22. augusts

Rauga pankūkas

Reizēm ir svētīgi tā no sirds un visai atklāti parunāties ar darba kolēģiem. Tiesa, mums šī runāšānās pagāja ar smiekliem, bet vismaz šajā sarunā dzima doma, ko gatavot vakariņās. Neslēpšu, ka jau pēdējās trīs, nē četras, nedēļas jau mokos ar šo akurāt sarežģīto jautājumu. Katru dienu tas sagādā pamatīgas raizes un pārdomas un nereti draud ar vārītiem makaroniem un ceptiem cīsiņiem vakariņās. It kā jau nav slikta kombinācija, bet kaut kā sirdsapziņa neļauj. Sak, es taču varu ko vairāk. Galvenais ir ideju trūkums kam nereti piebalso arī naudasmaks. Labi, ka šodien uz mājām gāju ar skaidru domu, ko un kā.
Līdz šim rauga pankūkas gatavoju no gatavā maisījuma, jo pašai likās, ka mīklas gatavošana ir sarežģīts process. Un es jau gandrīz atmetu ar roku šai idejai, jo recepšu ir tik daudz un katra ir savādāka. Savādāka produktu daudzumā, līdz ar to iestājas mērens apjukums. Nu ko, ņēmu vidējo aritmētisko, čuju ņuhu un poņu un gatavoju augšā. Manuprāt sanāca labas, pufīgas, pēc cepšanas nesaplaka. Arī cienītais atzina par labu esam, tad nu pēc šīs receptes vadīšos arī turpmāk. Atvases vēl nav mājās, viņu viedokli par pankūkām uzzināšu citu reizi.

Tātad, mums vajadzēs:
350ml piena
3gl miltu
2 olas
25g presētā rauga
4 ēd.k. cukura
dažas piles vaniļas esences
1 ēd.k. eļļas + eļļa cepšanai
šķipsna sāls

Gatavošana ir vienkāršāka par vienkāršu. Sākumā olas ar trīs ēdamkarotēm cukura, šķipsnu sāli un dažām pilēm vaniļas esences saputo gaišā masā.

Uzsilda 350ml piena. Uzsilda apmēram 30grādus siltu, tā lai pirkstu var mierīgi turēt iekšā. Sakultajā olu masā ber 3 glāzes miltu un maisot pievieno arī silto pienu. Pēc tam pievieno 1 ēdamkaroti eļļas.



25gramus, tas ir 1/4 daļa no visas paciņas, raugu sadrupina atsevišķā bļodiņā vai krūzītē. Pieber 1 ēdamkaroti cukura un maisa līdz raugs izšķīdis. Izšķīdušo raugu iemaisa mīklā un liek siltā vietā raudzēties apmēram 30-40minūtes.



Kad mīkla uzrūgusi, atliek vien cepšanas vaina. Uzkarsējam pannu ar eļļu un mīklu, pirms cepšanas samaisot, veido pankūkas un cep no abām pusēm zeltaini brūnas. Servē galdā ar ko vien sirds kāro.




Mmmm... bija labi. Ar vīru nopriecājāmies, ka atvases mājās būs tikai rīt. Tātad... nav jādalās ar gardumu!


Lai labi garšo!

1 komentārs:

  1. Liels paldies! Ļoti gardi!
    Biju gatavojusi rauga pankūkas pēc citas receptes, bet vienmēr likās, ka kaut kas pietrūkst. Pēc Jūsu gatavotās receptes iznāca fantastiskas, pufīgas un dikti gardas!
    Jūsu blogs ir mans šīs dienas lielais prieks. :) Noteikti šeit būšu biežs viesis!Sirsnīgs paldies Jums.
    Guna

    AtbildētDzēst