pirmdiena, 2012. gada 20. augusts

Pildīti kartupeļi

Labs vakars jūsmājās!
Šodien darbā no divu nedēļu ilga atvaļinājuma atgriezās mana jaukā, mīļā kolēģīte. Saprotama lieta, ka darba diena vairāk tika pavadīta klačojoties nekā strādājot. Taču šobrīd es novērtēju, ka ir ļoti svarīgi lai darbā būtu forši, atsaucīgi kolēģi. Paldies dievam, man tādi ir!
Vakar biju baudīt Rīgas svētku uguņošanu, līdz ar to mājās pārradāmies diezgan vēlu un šodien tikai dēļ savas jaukās kolēģes svempos uz darbu. Saprotama lieta, ka dienas otrajā pusē, kad viesos pieteicās Milēdija, radās jautājums, ko gatavot? Prasu saviem kolēģiem, bet šoreiz tie nekādā jēgā nav spējīgi palīdzēt, līdz ar to, jāpaļaujas pašai uz sevi. Pirmā doma krēmzupa, bet kad pārcilāju prātā visu savu recepšu klāstu, jo pirmais ko iedomājos par recepti ir, kā apvienot patīkamo ar lietderīgo. Tas ir, pagatavot kaut ko garšīgu, bet tādu, ko varu nopublicēt blogā. Un jo ilgāk es pavadu šīs zemes gaitas, jo sarežģītāk tas kļūst. Nu ko, atkal paļāvos uz savu piemājas tirgu, gan jau kaut kas ar mani runās. Šoreiz jau manā galvā sāka runāt kartupeļu, man pat lāgā līdz tirdziņam netiekot. Sak, nav bijuši pildīti kartupeļi. Un kāpēc gan ne? Pie tam, manā piemājas tirdziņā tirgo bekonu uz svara, līdz ar to, varam izvirst. Milēdija pēdējā brīdī pārdomāja, tad nu mums ar cienīto tikās vairāk.
Abi ar cienīto tagad pukstam un stenam, vēl arbūzs gaida desertā, bet nez vai tam vēderā atradīsies rūmes.

Tātad, mums vajadzēs:
2-3 lieli kartupeļi
1 paliels sīpols
3 nelieli tomāti
3 ķiploku daivas
100-150gr maltās gaļas
8šķēles bekona
eļļa
sāls
melnie pipari

Daudzumi norādīti diviem ēdājiem. Ļoti izsalkušiem ēdājiem. Bildēs gan vārīti vairāki kartupeļi, tad vēl nezināju, ka Milēdijas nebūs. Reāli izmantoju 3 kartupeļus.
Sākumā kārtīgi nomazgā kartupeļus. Liek katlā ar ūdeni un vāra līdz tie ir mīksti.

Pannā ar nelielu ūdens daudzumu līdz zeltainam brūnumam apcep sīpolus un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus. Pēc tam tos liek bļodā.





Tajā pašā pannā, kurā tika cepti sīpoli ar ķiplokiem, tur sacep arī malto gaļu. Pārkaisa ar sāli un pipariem un kārtīgi sacep. Pēc tam pievieno bļodā pie sīpoliem. Nedaudz padzisušajam bļodas saturam pievieno sagrieztus tomātus.



Kad kartupeļi izvārījušies, nedaudz tos padzesējam un uzmanīgi pārgriežam uz pusēm. Tikpat uzmanīgi izkasām kartupeļu "mīkstumu", kuru pievienojam bļodas saturam. Izgrebtās pusītes kārto uz cepamās plāts.



Kartupeļu masu kārtīgi samaisa ar pārējo bļodas saturu. Pievieno sāli, ja prasās un tad pilda atpakaļ izgrebtajās kartupeļu pusītēs. Pārklāj ar bekona šķēlēm un liek maksimālajā temperatūrā cepties. Man bija 250grādi un cepu kādas 15-20minūtes. Pēc tam servē galdā ar kādiem dārzeņu salātiem, kas vēlams, aizdarīti ar krējumu. Tādā veidā nodrošinot mērcīti.




Lūk, sātīgas vakariņas garantētas!

Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Elementāri un dievīgi!!!Paldies!!!

    AtbildētDzēst
  2. Izklausās brīnišķīgi! Noteikti pagatavošu!
    Paldies par burvīgo ideju.

    AtbildētDzēst
  3. Es pildu nevārītos kartupeļos.

    AtbildētDzēst
  4. Es uztaisīšu savu variāciju..domāju, ka būs gardi :)

    AtbildētDzēst