piektdiena, 2012. gada 24. augusts

Līdaka maigā sinepju mērcē

Labs vakars!
Šodien bija dikti ražīga diena, darbā nodarbojos ar mēbeļu pārbīdīšanu. Izvērtās visnotaļ jautrs pasākums, pat bija nedaudz žēl, ka strauji pienāca darba dienas beigas. Taču kā saka gudri cilvēki, laba daudz nevajag. Nu lai tā būtu.
Šodien otrs dienas notikums, cienītais ar atvasēm aizbrauca uz savu darbu. Kad pēc 3 stundām zvanīju un apjautājos, kā nu klājas, atbildē saņēmu diezgan skarbus vārdus. Ne jau pret sevi vērstus, bet par atvašu uzvedību. Nekas, nekas... baudi sava darba augļus. Es gan brīdi uztraucos, vai tik vīram pēc šodienas, kreisā acs aiz ļaunuma nesāks raustīties. Bet nē, atbrauca man pakaļ diezgan jautrā noskaņojumā. Par to, ka tik varonīgi izturēja šo dienu, nolēmu palutināt ar gardām vakariņām. Laikam nebūtu īsti prātīgi pēc šāda varoņdarba dot makaronus ar cīsiņiem. Tā nu pēc darba devāmies uz veikalu iepirkties. Tiesa, idejas par to, kas būs vakariņās man absolūti nebija. Cerēju, ka gan jau idejas raisīsies, kad būšu veikalā uz vietas. Paldies dievam, veikals šodien mani nepievīla un klusītēm sauca uz zivju stenda pusi. Paejot garām kūpinājumiem nonācu pie atdzesēto zivju stenda. Un tur man ar aci miedza līdakas fileja. Ieraugot cenu es mērķtiecīgi acu skatu virzīju prom, bet velti. Līdaka bija diezgan uzstājīga, ka nekas cits neatlika kā vien ievilkt elpu un palūgt pārdevējai iesvērt divus filejas gabaliņus. Cena? Labāk par to nedomāt. Galu galā, zivs garšīga... sladā krējumā, sinepītes, dillītes... Būs labi. Un bija. Vīriec ēda un ēda un ēda un pūta, elsa un atkal ēda. Beigās noteica, ka resns būšot, bet esot nāvīg garda zivtele sanākusi.

Tātad, mums vajadzēs:
2 gab līdakas filejas
20gr. sviesta
200ml saldā krējuma
3 ēd.k. skābā krējuma
5 tēj.k. franču sinepes
dilles
sāls
melnie pipari vai citronpipari

Gatavošana ātra un viegla.
Sagriež fileju gabaliņos un izkausētā sviestā liek cepties. Apkaisa ar sāli un pipariem.. Cep līdz gabaliņi gatavi. Apmēram 3-5min. Izcepto līdaku atliekam malā.



Pannā kurā cepusies zivs lejam iekšā saldo krējumu, pievienojam 3 ēdamkarotes skābā krējuma un 5 tējkarotes franču sinepes, kā arī pieber šķipsniņu sāli. Visu uzkarsē un liek iekšā zivju gabaliņus. Uz lēnas uguns pasautē minūtes piecas.


Tas arī viss, pirms pasniegšanas pārkaisa ar sakapātām dillītēm un servē galdā.



Lūk, ātri, viegli un garšīgi. Sinepju mērcīte sanāk maiga, bet ar tādu patīkamu sinepju garšu. Vismaz man likās, ka lieliski papildina līdakas maigo garšu.


Lai labi garšo!

7 komentāri:

  1. Vakar ļoti sakārojās kādu zivi vakariņās un tieši sagadījās, ka nopirkām līdakas fileju. Negribējās tradicionālo - miltos un olā - variantu, bet kaut ko savādāku. Un šī Jūsu recepte bija tieši tas, kas vajadzīgs! Zivtiņa sanāca sulīgi garšīga, mans cienītais ēda un slavēja. Prieks gatavot no Jūsu receptēm, jo tās izdodas vienmēr! Lai rodas iedvesma arvien jaunām receptēm! Un paldies, ka dalāties! :)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoti laba recepte un galvenais , ka gatavs ir ātri un viegli pagatavojams. Tā kā man nebija fileja, bet iepriekšējā dienā ķerta līdaka- tad gabaliņi bij ar asakām.. bet tik un tā gardi, Ideāa recepte lielajām , sausajām līdakām. Mazās ir gardas arī tāpat.
    Paldies

    AtbildētDzēst
  3. gardi,sen nebija tik garsiigi taisiita liidacina,supiii recepte

    AtbildētDzēst
  4. nekad nebiju tik garšīgu līdaku gatavojusi un mērce arī izcila.Paldies par recepti .

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti laba recepte,kā jau visas Jūsu receptes :) Paldies!!

    AtbildētDzēst
  6. Mums arī ļoti labi sanāca pēc jūsu receptes!!!

    AtbildētDzēst
  7. Izmēģinājām recepti un ar iznākumu esam ļoti apmierināti.Es gan sinepes izmantoju(krievu),bet bija garšīgi. Paldies.

    AtbildētDzēst