otrdiena, 2012. gada 3. jūlijs

Zemeņu desertkūka ar šokolādes gabaliņiem

Labs vakars!
Man ir tikai viens jautājums - Kur ir saule?? Man tā kā sācies atvaļinājums, bet laiks pagaidām tāds, ka labāk sēdēt mājās. Nē nu, pēc piesātinātajām brīvdienām man nav nekas pret pasēdēt mājās, četrās sienās. Tomēr atvasēm tas acīm redzot netīkas. Labi, ka ir draugi kas atbrauc izklaidēt!
Vakar bija Milēdija, šodien atbrauca mana bērnības draudzene, kuru es satieku, labi ja reizi gadā. Šim pasākumam par godu tapināju kūku. Bija man no laukiem ienācies biezpiens. Sākumā domāju, ka taisīšu sieriņus, bet kad pieteicās ciemos draudzene, tad nolēmu, ka jātaisa kāda kūka. Pagājušo gadu izmēģināju desertkūku ar mellenēm, tad nu šoreiz uzrunāja zemenes. Kūka karstām vasaras dienām ideāli piemērota!
Pie tam, pagatavošana pagalam vienkārša.

Tātad, mums vajadzēs:
1kg biezpiena
1kg zemeņu
2 paciņas želatīna
1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
1 paciņa vaniļas cukura
100gr tumšās šokolādes

Biezpienu liek bļodā un piegriež gandrīz visas zemenes. Atstāj kādu sauju dekorēšanai un želejas virskārtai. Visu bļodas saturu sablendē viendabīgā masā. Pēc tam pievieno iebiezināto pienu, kārtīgi samaisa. Tad sadauza šokolādi gabaliņos un iemaisa iekšā masā.



Glāzē ieber apmēram pusotru paciņu želatīna un uzbriedina. Iebēru 150ml glāzē un to pielēju ar ūdeni. Pēc tam uzbriedināto želatīnu lej iekšā kūkas masā, samaisa un lej kūkas veidnē.


No atlikušajām zemenēm daļu sagriež sķēlītēs un noklāj kūkas virspusi. Atlikušās sablendē ar 1 paciņu vaniļas cukuru. Uzbriedina atlikušo želatīnu, pēc tam pievieno sablendētajām zemenēm un noklāj kūkas virspusi. Liek ledusskapī uz nakti saželēt. Pēc tam servē galdā un lieto pēc nepieciešamības.






Auksta, atsvaidzinoša un šokolādes gabaliņi patīkami sasaucas ar biezpiena masu. Ja ir vēlme, var likt cepumu pamatni, vai biskvītu. Brīva vieta jūsu fantāzijai!


Lai labi garšo!

6 komentāri:

  1. Nu ļoti garšigi izskatās un arī garšo...lielais Paldies!!!

    AtbildētDzēst
  2. Vai želantīns ūdens peldē nav jāliek, tādu uzbriedinātu liek klāt?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es tikai uzbriedināju un liku klāt kūkai.

      Dzēst
  3. Cik daudz vajadzīgs ir ūdens, uz tām divām pakām želatīna!!!!Paldies

    AtbildētDzēst
  4. Ar kafiju vai tēju nu ļoti garšīga arī aukstajā laikā !!!

    AtbildētDzēst