otrdiena, 2012. gada 31. jūlijs

Vistas fileja ar aprikozēm un brie sieru

Labs vakars!
Nu ko, šī jau trešā nedēļa, kad ar cienīto darba dienās esam tikai divatā. Atvases bauda omes/opja disciplīnu un cik esmu runājusi pa telefonu, nemaz par to nesūdzas. Ja jau atvasēm ir labi, mēs ar cienīto steidzam baudīt divvientulību. Vakar, par spīti ārā līstošajam lietum un tā izraisītajam haosam uz ceļiem, devāmies iekarot kino pasauli. Tiesa gan, izvēlētā filma mani garlaikoja un seansa laikā vismaz 10reizes man radās jautājums, ko es šeit skatos. Taču, es godam izturēju līdz galam un vairāk priecājos par faktu, ka vakaru pavadīju ar cienīto divatā. Tiesa, vakar Milēdija prasījās viesos un uzzinot, ka mums tomēr citi plāni, nosauca mūs par izlaideņiem. Tā viņš ir!! Skauž! Joks protams.
Šodien jau atkal darbā un tā kā vakardienas Milēdijas viesošanos pārcēlām uz šodien, tad nu vajadzēja domāt ko gatavot vakariņās.
Kādu laiku atpakaļ es vienā sabiedriskā ēstuvē baudīju vistas fileju saldajā čili mērcē ar aprikozēm. Garšas kombinācija man ļoti patika, tad nu šodien nolēmu, ja jau neesam daudz ēdāju, lai top vistas fileja. Tikai es savā versijā vistas fileju apgreidoju ar brie sieru un siera-aprikožu mērci. Sanāca dievīgi labi. Vīriec solījās zvaigznes nonest, Milēdija piebalsoja. Vēl nekaunējās pārpalikumus līdzi uz māju paprasīt. Pēc tā secinu, ka laikam jau bija gardi!

Tātad, mums vajadzēs:
vistas fileju
saldo čili mērci
žāvētas aprikozes
Brie sieru
kausēto brie sieru
saldais krējums
sāls

Daudzumus nenorādīju, jo viss atkarīgs no ēdāju daudzuma. Es ņēmu 3 palielas vistas filejas, kopējais svars bija nedaudz pāri kilogramam. Kārtīgu sauju sagrieztu žāvētu aprikožu, 6 ēdamkarotes saldās čili mērces, 1 paciņu brie siera(apmēram 200gr) un 2 ēdamkarotes kausētā brie siera. Un 500ml saldā krējuma.

Vistas filejā pa vidu taisa iegriezumu, kā arī virsējo kārto viegliņām iegriež. Pievieno 6 ēdamkarotes saldās čili mērces, visu kārtīgi samaisa un noliek malā.


Kamēr vistas fileja marinējas saldajā čili mērcē, strēmelītēs sagriež žāvētās aprikozes un gabaliņos sagriež brie siera. Aprikozes sajauc ar bies sieru.


Katru fileju apkaisa ar sāli, iegriezuma vietu sapilda ar aprikožu-siera maisījumu un liek uz cepešpannas. Vistas filejas cepu 220grādos pirmās 20minūtes, pēc tam temperatūru nogriezu uz 100grādiem un cepu līdz vistas fileja gatava. Apmēram vēl 20-25minūtes. Nebrīnās, ja sagatavotais maisījums paliek pāri. To izmantos mērcei.




Kamēr cepās fileja, gatavo mērci. Ielej katliņā saldo krējumu un uzvāra. Tad pievieno atlikušās sagrieztās aprikozes ar brie sieru un pievieno kausēto brie sieru. Pagaida līdz mērce uzkarst un siers izkūst, pagaršo vai pēc garšas ir ok. Pēc tam servē galdā fileju aplaistot ar siera-aprikožu mērci.







Lūk! Sātīgi un gardi. Es vēl galdā servēju ar vārītiem apceptiem kartupeļiem, bet man domāt, ka labi būs arī tikai ar salātiem.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru