svētdiena, 2012. gada 1. jūlijs

Uz grila cepta vista

Labs vakars!
Uhh, kas par atpūtu! Piektdien, kā jau zināms, sākās mans un mana cienītā atvaļinājums. Tad nu jau lieki nekavējāmies un jau piektdienas vakarā sākām to izbaudīt. Atvaļinājuma sākuma baudīšana izpaudās gandrīz divas dienas ārpus Rīgas, pie Ingas laukos. Ko gan pilsētniekiem vajag, kā svaigu gaisu, ķemertiņu aiz šķūņa, ūdens no akas un virtuves vietā ugunskura pavards. Visa diena svaigā gaisā badot lauka cilvēka, tik ierasto ikdienas gaitu. Mums, pilsētniekiem, tā ir eksotika, kurai nodevāmies ar lielu prieku. Vislielākais prieks par atvasēm, kas lai arī ik pa brīdim centās aizšmaukt uz istabu palūrēt TV, tomēr lielāko daļu pavadīja kopā ar mums. Vislielākā sajūsma bija vidējai atvasei, kas gan ar prieku teltī gulēja gan pie lopiem uz kūti gāja un mājās ne pa visam negribēja doties.
Visa gatavošana, kā jau minēju, notika uz ugunskura improvizēta pavarda. Gatavojām gaileņu mērci, no turpat mežā salasītām sēnēm. Zivju zupa un vēži izpalika, jo cienītie pirmo nenoķēra, priekš otrā bija par daudz saguruši. Nekas, tas paliks uz nākošo reizi. Bet šoreiz gatavoju vistu, kas gan pirkta iekš Rimi veikala, taču gatavota svaigā lauku gaisā!

Tātad, mums vajadzēs:
1 vesela vista
6 mazi sīpolloki
4 ķiploku daivas
1/3 citrona
2 mazi kivi
Garšvielas grilētai gaļai ar citrusu
sāls

Gatavošana vienkārša. Sākumā pa reizinātājiem sadala vistu, tas ir, sadala mazākos gabalos.
Pārkaisa ar sāli un garšvielām, kas domātas grilētai gaļa ar citrusu. Santa Maria ražojums.
Tad piegriežam klāt sīpollokus un pierīvējam vai piegriežam, piespiežam klāt ķiploku. Kādas 4 daiviņas noteikti. Tad pierīvē citrona miziņu, apmēram 1/3 no citrona un tikpat daudz piespiež citrona sulu. Visbeidzot pievieno rīvētu kivi, visu kārtīgi samaisa un liek zem sloga marinēties. Vismaz 1-2h noteikti. Bet mums sanāca nedaudz ilgāk.






Kad vista iemarinējusies, kurinām malku, lai ogles būtu labi karstas un liekam cepties vistu. Cep līdz gatava. Ilgums atkarīgs tikai un vienīgi no vistu gabalu lieluma un ogļu karstuma.


Pati ēdu, citiem devu, tie kas ēda, nesmādēja!

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru