svētdiena, 2012. gada 15. jūlijs

Pikantie vistu spārniņi saldskābā mērcē

Nu ko, šovakar vedīsim savus trīs mošķīšus pie vīra mātes. Uz veselu nedēļu!! Jūs to spējat iedomāties?? Es nē! Abi ar cienīto sēžam un štukojam, ko nu tagad darīsim to nedēļu, kamēr tēlosim bezbērnu pāri. Vai prātā nesajuksim?? Joks. Atceroties tās reizes, kad atvases aizdotas uz pāris dienām trimdā, tad pa māju staigājām istabai piekto stūri meklējot. Tā vietā lai baudītu klusumu un mieru, abi nemierā dīdījāmies viens uz otru nesaprašanā skatīdamies. Kā lai aizpilda laiku, ja nav trīs bērnu? Redz kā cilvēks pierod pie kņadas.
Bet, bet kamēr vēl visi mājās, tikmēr jāgatavot saimei pusdienas. Ko nu taisīs, ko nu šmorēs? Bija man no Līgo saldētavā aizķēries 1kg vistu spārniņu, tad nu šos vilku laukā un gatavoju augšā. Par marinādi izvēlējos saldskābo jeb pareizāk sakot, viss kas mājās bija.
Sanāca nāvīgi labi + saldajā bija uzbeku melone. Ārprātīgi garda, bet arī dārga.

Tātad, mums vajadzēs:
1kg vistu spārniņus
4 ēd.k. tomātu mērces
3 ēd.k. tumšās sojas mērces
3 ēd.k. medus
2 ēd.k. citrona sulas
2. ēd.k. saldās čili mērces
1/2 citrona miziņa
4-5 ķiploku daiviņas

Gatavošana vienkāršāka par vienkāršu, kā jau pie vistas pieklājas. Neprasa ne daudz pūļu, ne laika.
Vistu spārniņus sadala trīs daļās, pašus galiņus atstājot citai reizei. Pārējas daļas liekot bļodā.

Tad pievieno 4 ēdamkarotes tomātu mērces. Var likt mazāk, bet man tieši tik bija palicis burciņā. Pēc tam pievieno 3 ēdamkarotes tumšās sojas mērces un 3 ēdamkarotes medus. Pievieno 2 ēdamkarotes citrona sulas un pierīvē 1/2 citrona miziņu.




Pēc tam piespiež 4-5 daiviņas ķiploku un pievieno 2 - 3 ēdamkarotes saldās čili mērces. Ja vēlas pikantāku, tad mērci liek vairāk. Es paliku pie 2 ēdamkarotēm. Visu kārtīgi samaisa kopā. Kārto cepeštraukā, pārlej ar mērci pāri un cep 200grādos kādu stundu. Pēc tam servē galdā ar ko vien sirds kāro.






Es servēju galdā ar rīsiem. Bija labi, es pat teiktu ļoti labi.

Lai labi garšo!

P.S tagad tik jāmēģina nesajukt prātā pa nākošo nedēļu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru